Solo Start
Image default
Bedrijven

Buitenspelen ondanks druk leven

Het leven wordt steeds drukker. Steeds meer vrouwen hebben een fulltime baan en mannen werken ook nog steeds vaak vijf dagen in de week. Wanneer je gezin wordt uitgebreid met kinderen krijg je er eigenlijk nog een fulltime baan bij en dat zorgt voor veel drukte. Een gezin vereist een goede planning en hoe ouder de kinderen worden, hoe meer zij zelf dingen willen doen. Zo willen ze uit school bijvoorbeeld bij vriendjes of vriendinnetjes spelen waar jij ze dan naar toebrengt en ophaalt, ze gaan op een sport waarvoor het zelfde geld en daarnaast moeten ze natuurlijk ook op tijd in bed liggen. Het hebben van een gezin is natuurlijk erg mooi, maar ook erg tijdrovend. Je leven draait vanaf dat moment om je kinderen en het is prachtig om ze te zien opgroeien, wat het ook allemaal waard maakt. Maar met de huidige technologie zie je steeds vaker dat ouders hun kinderen even wat spelletjes laten spelen om de computer of op de telefoon, wanneer de ouders het druk hebben. Het kind verveelt zich dan niet en is lekker rustig bezig met een spelletje terwijl de ouders nog even kunnen afmaken waarmee ze bezig waren.

Helaas blijkt uit onderzoek dat dit niet de beste manier is van opvoeden. Maar iedereen zal zich hier gedeeltelijk schuldig aan maken, de een misschien meer dan de ander. Echter is het voor een kind veel beter om zo vaak mogelijk lekker buiten te spelen. Het kind krijgt hierdoor voldoende beweging wat goed is voor de gezondheid van het kind. Bovendien is spelen in de buitenlucht ook goed voor de weerstand waardoor ze minder snel ziek worden dan kinderen die erg weinig buiten spelen. Bovendien komen ze hierdoor in contact met de zon, wat er weer voor zorgt dat er vitamine D aangemaakt wordt. Daarnaast heeft buitenspelen nog vele andere voordelen, zoals de ontwikkeling van creativiteit en de sociale aspecten. Daarnaast kan het kind beter concentreren op school wanneer deze vaak buiten speelt en leren ze veel over het omgaan met andere kinderen. Om kinderen te stimuleren om buiten te spelen kun je bijvoorbeeld een tuin schommel of zandbak kopen

Voor meer info bezoek deze link : http://buitenspeelgoed.nl