Solo Start
Image default
Zakelijke dienstverlening

Brussel

Brussel

De laatste dagen is er weer veel beroering in Europa. Veel landen zijn bezig met de politieke en financiële positie van Griekenland. Het land dreigt failliet te gaan omdat na een referendum onder de bevolking blijkt dat Grieken geen gehoor willen geven aan de plannen van de Europese unie om tal van bezuinigingen en structurele hervormingen door te voeren. Een pakket aan maatregelen die volgens de Europese unie nodig om Griekenland uit het slop te trekken. Vooral Duitsland onder aanvoering van Angela Merkel. De eerste vrouwelijke bondskanselier is een fel strijder tegen de Grieken. Zij vindt dat de Griekse onderhandelaars haar en haar mede onderhandelaars in het ootje nemen om onder de druk uit te komen. Wroegingen die de laatste weken steeds worden veroorzaakt door koerswijziging in Athene. Ook de Grieken onderling zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Ze spreken zoals dat heet lang niet altijd dezelfde taal. Een taalbarrière kan spreekwoordelijk maar letterlijk voor problemen zorgen. Gebruikte machines

Duits

De Griekse onderhandelaars in Brussel werden vlak voor het verstrijken van de deadline opgeschrikt door een bericht uit Athene over het uitgeschreven van een referendum waarin de bevolking werd gevraagd of ze voor of tegen de plannen zijn die Griekenland door Brussel is opgelegd. Duidelijk geval van een spreekwoordelijke taalbarrière maar hadden de onderhandelaars in goed Duits met de Duitsers gesproken. Dan hadden ze sympathie kunnen kweken in de taal van het land waar ze voor een groot deel van afhankelijk zijn. In Brussel wordt er veel aangedaan om de taalbarrière te slechten maar er zal altijd drempel blijven in de tekst en uitleg van verschillende plannen. Dat gebeurd zelfs wanneer mensen dezelfde taal spreken. Omsnoeringsmachine 2e handsTaaltraining Duits

Dat de Griekse onderhandelaars geen Duits spreken is geen verrassingen. Toch zou de basis kennis best tot een positieve bijdrage kunnen leveren bij de onderhandelingen. Het is niet de eerste keer dat politici populariteit proberen te winnen door de taal van het volk te spreken.

Om goed de onderhandelingen in te gaan is een goed taaltraning Duits van belang. Zeker om de Duitse onderhandelaars voorzich te winnen. In een Taaltraning leren cursisten de echte vaktaal. De juiste temen in een goede zinsopbouw. Op die manieren leren de cursisten de juiste nuance aan te geven die zij hard nodig hebben om goed kunnen communiceren met hun collega’s, bondgenoten of andere samenwerkingspartijen.

Een dergelijke cursus voor de Grieken zou een hele verrassende positieve bijdrage kunnen leveren in het onderhandelingsproces

Voor meer info bezoek deze link : https://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/omsnoeringsmachine/