Solo Start
Image default
Energie

Wat is het verschil tussen een stroomonderbreker en een zekeringkast?

Een stroomonderbreker en een zekeringkast zijn gemaakt voor hetzelfde doel. Een stroomonderbreker wordt echter eigenlijk beschouwd als een moderne vervanging voor de zekeringkast. Ze regelen de elektrische stroom om te voorkomen dat uw huis elektrische gevaren zoals brand veroorzaakt. Maar een stroomonderbreker is anders geconfigureerd en moet worden geïnstalleerd door professionele elektriciens uit Nijmegen. Het werkt dus anders dan een meterkast. Een stroomonderbreker is de “grote man” omdat hij beter bestand is tegen elektrische overstroming in vergelijking met een zekeringkast. Beide zijn echter magnetisch en kunnen herhaaldelijk worden gebruikt in het geval van een elektrische overbelasting. Aan de andere kant, wanneer er een elektrische overbelasting in uw huis is, hebben de draden van de zekeringkast de neiging om te smelten. Ze kunnen daarna dus niet meer dan één keer worden gebruikt. Het goede deel is dat in het geval van een mogelijke brand, ze u veel eerder waarschuwen dan stroomonderbrekers. Stroomonderbrekers zijn echter de moderne vervanging van zekeringkasten en ze hebben tal van voordelen.

Stroomonderbrekers zijn geschikt voor hoogspanningscircuits

Een van de vele voordelen van stroomonderbrekers ten opzichte van zekeringkasten is dat ze geschikt zijn voor hoogspanningscircuits. Wil je bijvoorbeeld meer apparaten in huis en heb je een meterkast met een laag amperage van ongeveer 60 ampère; u moet deze mogelijk vervangen door een stroomonderbreker omdat een zekeringkast geen grote apparaten aankan die een hogere spanning nodig hebben om te functioneren. Als u eenmaal een stroomonderbreker heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over een laag vermogen voor uw apparaten. Stroomonderbrekers zijn geschikt voor een breed scala aan apparaten zonder mogelijke gevaren te veroorzaken. U doet uzelf dus een plezier als u upgrade naar een stroomonderbreker.

De zekeringkast vervangen door een stroomonderbreker

Het is duidelijk te zien dat een stroomonderbreker nuttiger is dan een zekeringkast. Dus als u van plan bent uw zekeringkast te vervangen door een stroomonderbreker, neemt u zeker de juiste beslissing. Zorg er echter voor dat u op zoek bent naar een professionele elektricien om het werk voor u te doen. Zelf doen is gevaarlijk en kan u en uw huis kwetsbaar maken voor elektrische gevaren, vooral als u geen achtergrondkennis van elektriciteit heeft. Zodra u een erkende elektricien inhuurt, moet hij of zij het elektrische paneel evalueren. Tijdens dit proces zullen ze de stroomsterkte controleren en bepalen wat moet worden vervangen. Daarna zullen ze controleren welke upgrades moeten worden uitgevoerd. Het is het beste om alle elektrische upgrades op dit punt uit te voeren om toekomstige elektrische problemen te voorkomen.