Solo Start
Image default
Energie

Duurzaamheid in de keuken? De kokend water kraan bespaart je kosten op energie en water!

Direct beschikken over kokend water, dat is toch best wel handig. Binnen no time een kopje thee op tafel, je pasta of groenten gekookt en een lekker glaasje mineraalwater zo op tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos en de kokend water kraan is dan ook het toppunt van gemak. En het mooiste is dat je ook nog een kan besparen op energie!

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan is een kraan die wordt geleverd met een bijbehorend reservoir, dit reservoir houdt het water op een temperatuur van 100 graden. Hierdoor beschik jij altijd direct over kokend water. De reservoirs kun je krijgen in verschillende maten maar de meest gangbare maat is 3 liter.

Wat kost een kokend water kraan?

De prijzen van kokend water kranen lopen flink uit een. Voor de goedkopere kranen betaal je onder de 500 euro voor een kokend water kraan. De merken in het middelste segment hebben prijzen tussen de 500 en 800 euro. De premium merken gaan als snel over de 1000 euro en lopen zelfs op tot 3000 euro.

Installeren van een kokend water kraan

Naast de kosten van de kraan komen er vaak ook nog kosten bij voor het installeren van de kraan. Bij sommige kranen is het dan ook nodig om aanpassingen te doen aan de huidige situatie in je keuken. Er zijn echter ook merken die een plug en play systeem aanbieden, hierdoor is de kraan gemakkelijk zelf te installeren.

Energieverbruik van de waterkoker en kokend water kraan

Natuurlijk is een mooi voordeel van de kokend water kraan is dat deze aanzienlijk bespaart op het gebruik van energie en water. Dit komt omdat een waterkoker veel meer energie bespaart en je met een waterkoker ook veel meer water pakt dan je nodig hebt.

Wil jij ook een echte design kraan?Kijk dan direct op de website van FlexTap.