Solo Start
Image default
Energie

Is een baan in de elektrotechniek wat voor jou?

Veel mensen hebben wel eens moeite (gehad) in hun leven om te beslissen wat ze nou eigenlijk wilden in de toekomst. Dit kan gericht zijn op familie of hobby’s, maar ook wat ze willen in een carrière. Wanneer je technisch bent aangelegd kan het zijn dat een baan in de techniek je wel enigszins interesseert. Is het een verstandig idee om te reageren op de vacature als Elektricien Schiedam? Of roept het bedrijf in de buurt mensen op om zo snel mogelijk een opleiding te doen? Lees dan snel verder of het iets voor jou is.

Interesse in de elektrotechniek

Om aan de slag te gaan in de elektrotechniek zijn er een aantal dingen erg belangrijk. De belangrijkste stap hierin is de interesse die je in deze sector moet hebben. Dit kan al vroeg begonnen zijn, als kind bijvoorbeeld, maar ook pas later ontwikkeld zijn. Hoe dan ook, als je totaal geen interesse hebt in elektrotechniek, of alleen al het leren ervan, dan wordt het steeds lastiger voor jezelf om uiteindelijk ook werkelijk in deze sector fulltime aan de slag te gaan. Maak dus voor jezelf deze afweging en heb het voor jezelf duidelijk, dit scheelt jou en anderen een hoop tijd.

Doe eens ervaring op

Als je wel interesse hebt in elektrotechniek, dan is het misschien handig om eerst wat meer erover te weten. Zoek in verschillende bronnen naar informatie over de elektrotechniek en kijk of het werk hiervan een beetje bij jou past. Daarnaast kun je eens informeren naar mogelijkheden om mee te lopen. Het elektricien bedrijf om de hoek kan bijvoorbeeld jou eens een dag met iemand meesturen. Dan kun je direct zien of het werk je leuk lijkt en er eventueel een opleiding voor doen, zodat je na een aantal jaar zelf aan de slag kunt als elektricien.