Solo Start
Image default
Zakelijk

Holpijpen: nuttig gereedschap voor handwerkers

Als u regelmatig bezig bent, voor uw hobby, met handwerk of wanneer u actief bent met professioneel leer fournituren, heeft u ongetwijfeld wel eens van het gereedschap de ‘holpijp’ gehoord. Holpijpen zijn specifieke werktuigen die gebruik worden om gaten in materialen te maken om door zeilringen of holringen in te bevedtigen. Hierbij kunt u denken aan gaten voor schoenveters, uitsparingen in zeildoeken en tentdoeken om daar ringen in te bevestigen of gaten die aangebracht worden in lederen riemen. Hoe wordt dit werktuig bediend? Wat zijn de pro’s van een goede en betrouwbare holpijpen? En welke mogelijkheden zijn er qua holpijpsoorten?

 

Hoe worden holpijpen gebruikt?

Holpijpen hebben aan één kant een ronds of ovalen uitsparing met scherpe randen. De andere kant bestaat uit sterk metaal. Door met een goede hamer op het slagstuk te slaan, kunnen er zo vrij eenvoudig gaten aangebracht worden in doeken, leren voorwerpen en/of textiel. En kunnen er metalen ringen in de riemen worden bevestigd.

 

De pro’s van een sterke holpijp

Het maken van gaten en ringen in leren riemen wordt een stuk gemakkelijker met holpijpgereedschap. Professionals kunnen dan ook niet zonder dit type gereedschap. Maar Holpijpen zijn ook fijn voor mensen die hobbymatig met leer en textiel werken, bijvoorbeeld om eigen kleding of tentdoeken te maken. Een multifunctioneel gereedschap dus, waar veel mensen eigenlijk niet zonder kunnen.

 

Holpijpsoorten

Wanneer u van plan bent om een hol pijp aan te schaffen, of meerdere pijpen, kies dan voor kwaliteit. Op onze website vindt u diverse modellen met uiteenlopende diameters. Neem snel een kijkje en bestel uw holpijpfavoriet voor een scherpe prijs. Dat kan eenvoudig en snel via onze webwinkel.

Bestel uw holpijpen op airxlshop.nl