De beste manier om je schoenen te verven

      Reacties uitgeschakeld voor De beste manier om je schoenen te verven

Het is belangrijk om je schoenen op een goede manier te verven let wel op dat er verschil zit tussen leren schoenen en schoenen van suède 

Leren schoenen zijn het makkelijkst om te verven. Hierdoor is het het best om gebruik te maken van leerverf, hiermee breng je een laagje aan over de schoen heen. Zorg ervoor dat je je schoenen eerst goed hebt gepoetst met een doekje en leerreiniger, het is de bedoeling dat de schoenen geheel vetvrij zijn. Zorg er ook voor dat de oude vetlaag volledig van de schoen verwijderd is voor een beter resultaat. Laat hierna de schoen minimaal een uur drogen.  
Breng de verf daarna gelijkmatig aan in dunne lagen, let erop dat deze lagen niet de dik zijn. Het is beter om meerdere dunne lagen aan de brengen dat een dikke laag.  

Suède schoenen kun je ook verven, dit is alleen iets minder makkelijk dan het verven van leren schoenen. Suède is een zachte leersoort met een open structuur. Het is dan ook nodig voor deze schoenen speciale suède verf te gebruiken. Suède heeft een moeilijke structuur en de kans is groot dat de schoen na het verven heel hard wordt. Hierdoor zullen de schoenen niet meer comfortabel aanvoelen.  
De beste manier om je suède schoenen te verven is te beginnen met de schoenen stofvrij maken en de schoen daarna opruwen met een suède borstel. Zorg ervoor dat je de schoen daarna verft met een speciale suède kwast en breng de verf aan in dunne lagen. Ook bij deze leersoort is het makkelijker meerdere dunne lagen aan te brengen in plaats van een dikke laag. Zorg ervoor dat de dunnen verflagen steeds goed op gedroogd zijn voordat je een nieuwe laag verf aanbrengt. 

Kijk voor het verven van je schoenen goed naar de soort leer en hou de hierboven genoemde stappen aan. 

Voor meer info bezoek deze link : http://leerverfshop.nl