ICT Ede

      Reacties uitgeschakeld voor ICT Ede

Het is voor bedrijven belangrijk om de ICT-infrastructuur goed geregeld te hebben. Mede daardoor is de ICT Ede in de laatste jaren erg snel op komen zetten. Dit houdt in dat er steeds meer bedrijven in en rondom Ede zijn gevestigd met ICT als core business.

ICT Ede

Doordat er in de laatste jaren steeds meer bedrijven bij zijn gekomen met de focus op ICT, is het begrip ICT Ede ook steeds groter geworden. Daarmee wordt in principe de gehele sector bedoeld in de omgeving van Ede. Echter is de diversiteit binnen de sector nog wel aanwezig, ondanks de hoge concentratie van bedrijven. Het aanbod is nog groot en divers genoeg voor bedrijven om te overleven, daarnaast is er ook nog sprake van een groeiende markt.

Groei

Een groeiende markt in combinatie met een groeiende vraag zorgt ervoor dat ICT Ede in de aankomende jaren nog wel verder zal gaan groeien. Echter zal deze trend zich niet beperken tot de omgeving Ede, door heel Nederland zal de ICT-sector verder doorgroeien. De cijfers van de afgelopen jaren laten ook zien dat er een toenemende vraag is naar kwalitatieve kennis op het gebied van ICT. Vandaar ook dat er in de afgelopen jaren steeds meer bedrijven bij zijn gekomen, er is echter nog een factor binnen deze branche die voor problemen zou gaan kunnen zorgen.

Mogelijke problemen

De groei binnen de ICT-branche is dus erg positief, het probleem is echter dat er een tekort is aan hoogopgeleide ICT’ers. Er lopen te veel ICT’ers rond die over de juiste kennis beschikken om mee te ontwikkelen binnen de markt. Onder andere de opkomst van de cloud vereist hele andere vaardigheden van werkend Nederland, terwijl de meesten nog blijven hangen bij het traditionele systeembeheer. Het wordt dus tijd dat de meeste ICT’ers in Nederland wakker gaan worden en actie gaan ondernemen, zodat zij straks niet de boot zullen missen wanneer de branche zich verder ontwikkeld.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.cloudbeheerder.it/