Solo Start
Image default
Zakelijk

Recht zegeviert voor verpleegkundigen

Na vijf jaar hebben de verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis toch eindelijk gekregen waar ze al tijden recht op hadden. De rechtbank in Den Haag heeft namelijk recentelijk een uitspraak gedaan dat het ziekenhuis de verpleegkundigen de onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens verlof moet uitbetalen met terugwerkende kracht tot vijf jaar.

De laatste jaren is de zorg bijna constant een onderwerp geweest waar constant over wordt gesproken. Er zijn namelijk steeds meer klachten over de gebrekkige zorg in dit land en dit komt eigenlijk allemaal door het gebrek aan geschoold personeel. Dit heeft eigenlijk maar te maken met 1 ding en dat is het feit dat er te weinig geld naar de zorg gaat. Hierdoor zijn de salarissen niet hoog genoeg om mensen te motiveren een opleiding tot verpleegkundige te volgen. Dit terwijl de mensen in de top van zorginstellingen wel gewoon bakken vol met geld verdienen.

Vakbond FNV heeft namelijk uitgezocht dat er 152 directeuren van een zorginstelling voor ouderenzorg zijn die meer verdienen dan onze minister-president, Mark Rutte. Te gek voor woorden als er nog geen eens genoeg geld is om de ouderen van deze zorginstellingen te verzorgen omdat er niet genoeg personeel kan worden aangenomen. Er is iets dus chronisch helemaal  verkeerd met betrekking tot de loonverwerking in de top van deze sectoren.

Laten we hopen dat de salarissen in deze sector de komende jaren wel gewoon stijgen en dat de ziekenhuizen meer kennis opdoen omtrent de regelgeving van de lonen. Misschien is het wel verstandig dat de ziekenhuizen externe partijen zoals bijvoorbeeld CBBS inschakelen om de salarisadministratie uit te laten voeren. Los daarvan is het HagaZiekenhuis wel erg naief geweest om al die jaren de onregelmatigheidstoeslag niet uit te betalen. Het Europese Hof van Justitie had namelijk al eerder uitgesproken dat werkgevers een gemiddelde ORT tijdens vakantie en verlof moeten betalen aan de werknemer.

 

Voor meer info bezoek deze link : http://www.cbbs.nl/