Solo Start
Image default
Verbouwen

Contactlijm de ideale verbinder van materiaal

Het woord zegt het zelf: contactlijm is een elastische lijm (met oplosmiddel op waterbasis) die men aanbrengt op de beide delen en die onmiddellijk plakt bij contact. De lijm moet even drogen voor men de beide aan elkaar kan vastkleven. Hierdoor ontstaan er een stevige verbinding tussen beide en zal de lijm na stevig aandrukken, niet meer loslaten. Deze lijm is ideaal voor het lijmen van materiaal uit Pvc, hout, leder, Rubber of kurk. Er zijn verschillende soorten en merken contactlijm in verschillende prijscategorieën.

Lees eerst de bijhorende gebruiksaanwijzing die bij de lijm hoort. In deze bijlage vind je terug hoelang de lijm moet drogen. Dit is ook verschillend van het merk dat je gebruikt.
Voor je begint met vastlijmen, reinig je best beide oppervlakten met een oplosmiddel. Dit helpt om oudere lijmresten te verwijderen, alsook om deze vetvrij te houden.
Je smeert beide oppervlakten in met een dun laagje contactlijm . Je laat deze even aan de lucht drogen en nadien duw je de twee vlakken samen. Hiervoor kan je ook een lijmklem gebruiken om zeker te zijn dat beide delen goed verlijmd zijn.
Overtollige lijm kan je het beste onmiddellijk verwijderen met een vochtig doekje.

Altijd de gebruiksaanwijzing lezen bij het gebruik van contactlijm.
Vermijd huidcontact bij het lijmen. Sommige lijmen kunnen irritaties of allergische reacties veroorzaken.
Doe de lijm onmiddellijk dicht na gebruik, dit om te vermijden dat de lijm zou uitdrogen.
Zorg ook voor voldoende verluchting als je lijm gebruikt want de meeste lijmen zijn giftig en brandbaar.
Andere lijmsoorten:
Secondelijm: Deze lijm gebruikt men voor kleine reparaties die een paar mm groot zijn. Even aanbrengen en op een paar seconden is het gerepareerd.
Houtlijm: Deze lijm is specifiek voor het lijmen van verschillende houtsoorten.
Twee componentenlijm: deze lijm bestaat uit twee bestanddelen die men eerst dient te mengen voor gebruik.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.meiboom.eu/contactlijm