Solo Start
Image default
Verbouwen

Een bouwdroger maakt korte metten met vocht in uw woning

Als u zo snel mogelijk van uw bouwvocht af wilt, of als er om een andere reden overtollig vocht in uw woning aanwezig is, dan kunt u muren, vloeren en plafonds snel drogen door deze droger te gebruiken. Bedrijven zoals Bsteen hebben een ruim assortiment bouwdrogers en kunnen u uitgebreid advies geven over welke droger het beste is voor uw situatie. Voor een klein bedrag per dag kunt u dan snel van het vocht verlost worden, wat uiteraard betekent dat u over kunt gaan op de afwerking van uw interieur of het herstellen van eventuele schade.

Een bouwdroger bij bouwvocht

Veel mensen die een nieuwbouwwoning kopen worden verrast door de tijd die een woning nodig heeft om te drogen. Tijdens de constructie worden duizenden liters water gebruikt en een nieuwbouwwoning kan daarom wel 4.000 liter overtollig vocht bevatten dat eerst verwijderd moet worden. Tot dan kunt u beter niet behangen, stuken, schilderen of een vloer plaatsen. De droogtijd kan oplopen tot meer dan een jaar. Ook bij renovaties en verbouwingen is bouwvocht een belangrijke factor, denkt u maar eens aan al het water dat gebruikt wordt bij het mengen van pleister, beton en gevelbepleistering. Bouwdrogers kunnen deze droogtijd aanzienlijk versnellen zodat u ook verder kunt met de afwerking van de muren, plafonds en vloeren.

Bouwdrogers bij wateroverlast

Het moet duidelijk zijn dat bouwdrogers problemen met vocht niet kunnen oplossen. U zal daarom eerst de gebarsten leiding moeten repareren of uw gevel moeten laten renoveren. Optrekkend vocht wordt vaak met een onderkapping of een gel verholpen. Nadat u de oorzaak van het vocht heeft verwijderd, kunt u overgaan op het herstellen van de schade. Het uitdrogen van de muren is daar een groot onderdeel van. Met deze droger kunt u dit proces aanzienlijk versnellen en kunt u dus sneller overgaan op de volgende fase. Waterschade is vaak lelijk en het laat hardnekkige vlekken achter die alleen kunnen worden verwijderd als de muren volledig zijn uitgedroogd. Wat ook uw situatie met vocht is, met een bouwdroger maakt u hier snel korte metten mee.

https://bsteen.be