Solo Start
Image default
Kinderen

Fietsen begint op tweejarige leeftijd

Fietsen begint op tweejarige leeftijd

Kinderen leren fietsen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar en met een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 5 jaar. Er zijn verschillende ontwikkelingselementen die van invloed zijn wanneer je kind klaar is om te leren of om zelfstandig te fietsen. Kinderen vanaf twee jaar kunnen leren fietsen met de juiste uitrusting en tactieken. Een kind van twee jaar kan op een kleuter fiets met zijwieltjes beginnen. Het is de juiste fiets voor hen omdat ze nog niet weten hoe ze moeten balanceren.

Toptips om je peuter te leren fietsen

Zorg ervoor dat de fiets de juiste maat heeft voor het kind. Zorg ervoor dat ze met beide voeten op de grond boven de bovenbuis kunnen staan. Het is te groot als ze hun voeten niet kunnen neerzetten. Een kleinere fiets is ideaal voor kinderen om op te leren, omdat ze gemakkelijker te hanteren en te besturen zijn. Pak hem bij zijn schouders vast in plaats van op de fiets als je met een kind rent om hem te helpen leren rijden. Zoek eerst een grote speeltuin voordat je je peuter leert fietsen. Het is handiger en comfortabeler om daar les te geven omdat de plaats niet krap is. Hierdoor kan het kind wat vaart krijgen. Vergeet niet om ook alle noodzakelijke dingen voor je peuter mee te nemen, zoals melk en eten en een washandje om het zweet af te vegen. Doe alles gewoon in je fred de la bretoniere schoudertas.

Fietsveiligheid door je kind geschikte uitrusting te geven om te fietsen

Het is net zo belangrijk om je kind veilig te leren fietsen als om het leren fietsen zelf. Ze moeten elke keer dat ze fietsen een helm dragen. De helm moet in het midden waterpas over hun voorhoofd zijn. Het moet ook voldoende bescherming bieden. Je moet hem niet te veel naar links of rechts kunnen schuiven. Zorg er ook voor dat de zijbanden de vorm van een ‘V’ hebben en onder elk oor moeten worden geplaatst. De kinband moet goed aansluiten op de kin van je kind, zodat de helm niet heen en weer schommelt. Laten we ook onder ogen zien dat peuters vatbaar zijn voor vallen. Daarom hebben ze een set pads nodig. Deze sets pads kunnen het verschil betekenen tussen een lichte val en een ernstige verwonding. Je moet je kinderen knie- en elleboogbeschermers geven om hen te beschermen tegen fietsen. Deze zullen hen specifiek beschermen tegen vallen en obstakels. Zorg ervoor dat je deze allemaal in een tas stopt voordat je eropuit gaat om ze les te geven. Deze moeten bij voorkeur in een strandtas met rits worden geplaatst voor meer veiligheid.

De nieuwe methode voor kinderen om te fietsen 

Balanceren van fietsen is de nieuwe methode om te leren fietsen. Een loopfiets heeft geen pedalen. Kinderen leren evenwicht dus te behouden en te sturen door met hun voeten vooruit te duwen. Het is een uitstekende techniek om kinderen te leren rijden en hun lichaam te reguleren. Het maakt het proces gemakkelijker voor kleinere kinderen omdat ze niet hoeven te trappen. Loopfietsen zijn ontworpen voor kinderen van 2 tot 5 jaar.