De grote voordelen van een cloud werkplek

      Reacties uitgeschakeld voor De grote voordelen van een cloud werkplek

Een cloud werkplek zorgt voor makkelijke IT op uw bedrijf. Een cloud werkplek is een plek waar mensen digitaal kunnen werken. Dat betekent dat uw personeel overal waar internet is, samen of alleen aan de slag kan gaan – dat kan dus bij een klant, maar ook in de trein, op het strand en zelfs in een ver land. Op kantoor kan natuurlijk ook, dat is de makkelijkste optie van allemaal. Overal waar u gaat en staat kunt u gedeelde bestanden inzien, plus gebruik van de applicaties. Het enige wat u hier voor nodig heeft, is een geschikt apparaat dat op het internet is aangesloten, zoals een laptop, een PC, tablet of een telefoon.

Hoe werkt een cloud werkplek precies?

Zo’n werkplek in de cloud wordt ook wel een digitale werkplek genoemd. Een Managed Service Provider zorgt voor de ideale oplossingen voor bedrijven en de cloud. Voor de cloud bestond, waren bedrijven vooral bezig met het beheren van IT, hardware en software. Dat is nog steeds het geval, maar tegenwoordig licht de nadruk toch echt op de cloud. De cloud heeft dan ook talloze voordelen. Er zijn talloze bedrijven die zich specifiek toeleggen en gespecialiseerd zijn in cloud software: Cloudiction is zo’n Managed Service Provider. Het maakt gebruik van complexe IT voor diverse bedrijven. Geen bedrijfsspecifieke applicatie is deze specialist te gek.

Hoe duur is werken in de cloud?

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het inschakelen van een Managed Service Provider voor een cloud werkplek. Meestal worden voor bedrijven hele pakketten aangeboden. U kunt dus vaak zelf een pakket uitkiezen dat perfect bij uw wensen aansluit. De ICT-professionals van de bedrijven geven bovendien een toelichting van het aanbod, mocht daar om worden gevraagd. Hoe de cloud precies werkt – de diensten, de opslagruimte en de licenties – leggen ze bij deze Managed Service Provider u tot in detail uit.