Solo Start
Image default
Woning en Tuin

Zomers genieten op het dak

De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en de zon schijnt volop. U raad het al, de zomer is weer begonnen. Hoe fijn is het om dan daar dan thuis optimaal van te kunnen genieten? Is uw tuin wat aan de kleine kant of heeft u geen balkon, maar wilt u wel lekker buiten genieten van de zon? Denk dan eens aan een dakterras.

Extra ruimte

Een groot voordeel van het aanleggen van een dakterras, is dat u dan de ruimte die u heeft op een plat dak optimaal gebruikt. De meeste mensen gebruiken deze ruimte niet en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Zeker ook, omdat u hier mee extra leefruimte voor uzelf kan creëren. Door het aanleggen van een dakterras krijg u meer ruimte om in te leven en om buiten te zijn. Dit is in het bijzonder erg fijn voor mensen die geen balkon of achtertuin hebben.

Investering

Door een dakterras aan te leggen krijg u dus extra leefruimte, maar ook heeft een positief effect op de waarde van uw huis. Door te investeren in een mooi terras vergoot u dus niet alleen uw wooncomfort, maar zorgt ervoor dat waarde behouden blijf ook als u uw huis verkoopt.

Inrichten dakterras

Als u dakterras eenmaal af is, komt misschien stiekem een van de leukste dingen om te doen, de inrichting. Wilt u vooral lekker genieten van de zon en lekker relaxen? Kies dan voor een mooie loungeset, dan kunt u lekker liggen zonnen of heerlijk ontspannen een boek lezen. Wel raden we u aan om te kiezen voor weerbestendige meubels, omdat het weer in Nederland wisselvallig is en regen zomaar met bakken uit de hemel kan komen. Als u een wat groter terras heeft, kunt u ervoor kiezen om bepaalde hoeken te maken. Zet een BBQ en een tafel met wat stoelen neer en u kunt naast het zonnen ook lekker BBQ’en met vrienden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dakterras Haarlem vergunning

Heb u al helemaal bedacht hoe uw toekomstige dakterras er uit moet gaan zien? Kijk dan eerst even of u een vergunning nodig hebt om een dakterras aan te leggen. Vaak gaat dit om een bouwvergunning of een omgevingsvergunning, maar weet u dit niet zeker? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Dakdekker Haarlem kan u hierover adviseren en helpen bij de aanvraag.

Aanleggen dakterras Haarlem

Woont u in Haarlem? En bent u opzoek naar een expert op het gebied van dakterrassen, kijk dan eens naar Dakdekker Haarlem. Dakdekker is een specialist als het aankomt op het aanleggen van dakterrassen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hardhouten dakterras. Dit is zeer geschikt hout voor een buitenterras. Ook is dit een milieu vriendelijke keuze doordat het hardhout FSC gecertificeerd is.

https://dakdekker-haarlem.nu