Producten verpakken met verpakkingsmachines

      Reacties uitgeschakeld voor Producten verpakken met verpakkingsmachines

Producten verpakken met verpakkingsmachines

In de industrie en landbouw is het verpakken van producten en materialen een dagelijkse klus. Waar het voorheen veel handmatig werk was, is het tegenwoordig veelal geautomatiseerd. Met de toenemende wereldeconomie is er steeds meer vraag naar allerlei producten. Met de huidige wereld en het distribueren van producten soms duizenden kilometer verder is het goed verpakken of ompakken van de producten belangrijk. Niet alleen voor de houdbaarheid en kwaliteit van de producten, maar ook voor het gehele logistieke proces. In Wapenveld is een uitstekende aanbieder in verpakkingsmachines met een breed assortiment. Zowel nieuwe machines als 2e hands verpakkingsmachines.

Categorieën verpakkingsmachines

Voor iedere industrie geldt vaak een andere verpakkingsmethode. Soms gaat het om het sluiten van dozen en de andere keer gaat het om het samenpersen van afval (papier, blik, plastic of folie). Om de industie op de juiste manier te kunnen helpen zijn er verschillende soorten categorieën in de verpakking industrie.

Balenpersmachine

De balenpers vereenvoudigd het proces van het samenpersen van verschillende materialen. Maar net wat de materialen zijn van de betreffende fabriek of het betreffende bedrijf. De balenpers kan hele grote partijen afval of materialen samen persen tot een compact pakket. Dit creëert ruimte binnen het bedrijf.

Dozensluitmachine

Deze machine is ideaal geschikt voor industriële bedrijven en productie bedrijven. In korte tijd kan de dozensluitmachine veel dozen sluiten. Er zijn volledig geautomatiseerde verpakkingsmachines voor dozen maar ook half geautomatiseerde machines. Het is per bedrijf afhankelijk welke het meest geschikt is. Tevens beschikbaar in vele verschillende afmetingen. Sommige zijn in afmetingen verstelbaar zodat er verschillende formaten dozen gesloten kunnen worden d.m.v. goede tape.

Omsnoeringsmachine/bundelmachine

Het omsnoeren van materialen komt veel voor bij de bouw. Denk aan het omsnoeren van pallets, bakstenen of hout. Dit gebeurt vaak met staalbandjes of plasticbandjes. Voor elk materiaal is een geschikte verpakkinsgmachine beschikbaar. Voor zwaardere voorwerpen geldt wel een andere verpakkingsmachine dan een licht voorwerp. Vraag altijd om advies bij de betreffende partij.

Krimpfoliemachine

De machine met krimpfolie is uitermate geschikt voor inkrimpen en vastzetten van producten op pallets. Er zijn verschillende afmetingen van pallets. Let goed op welke krimpfoliemachine geschikt is voor welke pallets. Sommige machines kunnen wel 20 tot 30 pallets per uur machinaal inkrimpen

Verpakkingsmachines bij een  partij

In Wapenveld zit een heel goede partij voor verpakkingsmachines.

Voor meer info bezoek deze link : http://vddriftverpakking.nl/