Alles wat je wilt weten over loopbaanbegeleiding

      Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je wilt weten over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de bruikbare job te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een antwoord op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ZZP’ers en carrièremannen- en lady´s.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

is erop gericht om u te bijstaan bij hervormingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw werk of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raadgeving helpt u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het kwestie op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: voordelig met loopbaancheques, een procesverloop brengt antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Loopbaancheques

Met de loopbaancheques krijgt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gezamenlijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens verkrijgt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw taak- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Arbeid test

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de gepaste arbeid voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft aangaande uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Cheque besteld; hoe nu verder?

 Wat mits ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque onbenut laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Als u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Wilt u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw periode van verbrekingsvergoeding.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Een IKL nummer (intern klantnummer binnen VDAB). Een unieke code die u nodig heeft om de jobcheque te verifiëren.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen beleven zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele ambiance, de geordende systeem en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en persoonlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

 Meer zien over de kosten kijk op: Ucare loopbaanbegeleiding

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Bent u ontslagen of zit u in opzeggingstermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Hoe kunt u zich verbeteren in uw baan, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

Werknemers

U wenst promotie maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

 

Voor meer info bezoek deze link : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/