Solo Start
Image default
Winkelen

Nieuws uit Aalten

Aalten is een klein, but woonplaats in de Achterhoek. De inwoners zijn trots op hun stad, waar veel gebeurt. Er is altijd beweging en ook kan Aalten de nodige nieuwsberichten leveren. Zo hebben er de afgelopen tijd diverse activiteiten plaatsgevonden en zijn er tal van andere veranderingen doorgevoerd. In dit artikel kun je meer lezen over het laatste nieuws uit Aalten.

Winteractiviteiten Aalten

Tijdens de koude wintermaanden is er in Aalten genoeg te doen. Zo is er elke week een skilessen voor kinderen, waar zij kunnen leren hoe ze op een veilige en plezierige manier kunnen skiën. Verder worden er in de middag ook regelmatig winterworkshops georganiseerd, waar kinderen allerlei verschillende activiteiten kunnen doen. Denk hierbij aan schaatsen, sneeuwpopjes maken, schilderen en natuurlijk ook wintersporten.

In de avonden kan er nog veel meer gedaan worden. Er zijn karaoke-avonden, waar mensen kunnen samenkomen om lekker te zingen. Ook hebben er avonden plaatsgevonden waarin mensen naar elkaars verhalen kunnen luisteren. Ideaal voor iedereen die lekker binnen wil zitten als het buiten guur en koud is.

Oprichting Aalten Jazz & Blues Sociteit

Een nieuw initiatief dat in Aalten is opgericht, is de Aalten Jazz & Blues Sociteit (AJBS). Dit is een vereniging die muzikanten en liefhebbers van jazz en blues samenbrengt. Het doel is om jazz en blues te promoten en verspreiden en alle betrokkenen náaar elkaar uit te brengen. Ook worden er maandelijks jamsessies gehouden, waar iedereen naar toe kan komen om mee te spelen.

De AJBS neemt ook deel aan verschillende evenementen in Aalten. Zo werd er dit jaar een jazz en blues-festival georganiseerd en was er een gezamenlijk optreden in café De Beren. De Sociteit wil zo het publiek laten zien dat jazz en blues een geweldige muziekvorm is die je thuis kunt ervaren, of dat nu in Aalten of daarbuiten is.

Oprichting leesclub in Aalten

Voor de liefhebbers van literatuur is er ook goed nieuws: er is een nieuwe leesclub in Aalten opgericht. De leesclub is voor iedereen toegankelijk, of je nu een liefhebber bent of een professional. De leden lezen allerlei verschillende boeken en leren hierin nieuwe perspectieven kennen. Ook zijn er regelmatig discussies over de inhoud van de boeken, zo kunnen de leden nader tot elkaar komen.

De leesclub verzamelt elke maand en toont daarnaast ook een grote interesse in de lokale boekhandel. Daarom worden er middelen ingezet om deze boekhandel meer bekendheid te geven, zodat mensen ook daar hun boeken kunnen kopen.

Conclusie

Er gebeurt altijd van alles in Aalten. Zo zijn er winteractiviteiten, oprichting van de Aalten Jazz & Blues Sociteit en de nieuwe leesclub. Al deze nieuwe initiatieven zijn bedoeld om de mensen verder te brengen en om de stad Aalten meer bekendheid te geven. Wil jij dus op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Aalten? Kijk dan op nieuws uit Aalten.

.