Solo Start
Image default
Aanbiedingen

3 dingen om in je achterhoofd te houden bij het huren van een vrachtwagen

Sta je op het punt om een vrachtwagen te huren? Bijvoorbeeld omdat je binnenkort gaat verhuizen en al jouw spullen, inclusief grote en zware meubels, in één keer naar het nieuwe adres wilt kunnen vervoeren? Dan zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. De belangrijkste is misschien nog wel het C-rijbewijs, maar daarover later meer. Want zo zijn er nog twee dingen te bedenken om in je achterhoofd te houden bij het huren van een vrachtwagen. Hieronder lees je er meer over. Lees daarom snel verder!

 

Kies liever iets te veel laadruimte dan te weinig

Bij het berekenen van hoeveel laadruimte je voor al jouw spullen nodig hebt, is het aan te raden om een bepaalde marge aan te houden. Reken bijvoorbeeld tien procent extra zodat je zeker weet dat je slechts één keer heen en weer hoeft te rijden. Het is natuurlijk ontzettend balen wanneer blijkt dat enkele meubels toch niet passen zoals jij in gedachten had. Grote kans dat je dan extra heen en weer moet rijden. Dit kan voorkomen worden door een vrachtwagen te kiezen met voldoende laadruimte. Liever iets te veel dan te weinig. Let er echter ook op dat je niet een veel te grote vrachtwagen kiest, want dan bestaat de kans dat jouw spullen gaan schuiven. Tenzij je praktisch gebruikmaakt van bijgeleverde verhuisaccessoires.

 

Geef aan of je verhuisaccessoires nodig hebt

Bij een verhuurbedrijf als Bultman kun je bij het reserveren van jouw gewenste voertuig aangeven of je verhuisaccessoires nodig hebt. Je kunt deze dan bijboeken. Denk bijvoorbeeld aan spanbanden, dekens, verhuisdozen en pallettrucks. Verhuisaccessoires kunnen voorkomen dat jouw spullen in de wagen gaan schuiven en daardoor beschadigd raken. Door gebruik te maken van palletwagens, trolleys en transportrekken wordt jouw rug gespaard.

 

Een vrachtwagen mag je alleen besturen met een C-rijbewijs

Dan komen we nu toch echt bij het allerbelangrijkste punt aan van een vrachtwagen huren: een vrachtwagen mag je alleen besturen met een C-rijbewijs. Daar waar je een bestelwagen met een B-rijbewijs mag besturen, geldt dit dus helaas niet voor een vrachtwagen. Heb je zelf geen C-rijbewijs en ken je verder ook niemand in je omgeving die er wel één heeft? Dan zul je toch echt aangewezen zijn op een kleinere bedrijfswagen.