Solo Start
Image default
Aanbiedingen

Hoe een vrouw een carrière opbouwt na 45

werk zoeken

Is het leven en de carrière net begonnen na 40?

“Een vrouw in de moderne wereld leeft in een alarmerend besef dat ze tot een bepaalde leeftijd alles moet doen.” Het is bijvoorbeeld belangrijk om een ​​goede opleiding te volgen en een expert te worden in haar vakgebied tot 45 jaar oud, “dan het zal te laat zijn “

Volgens het stereotype heeft een vrouw op de leeftijd van 50-55 jaar zelden grote carrièreambities en wordt ze beschouwd als een minder populaire specialist op de arbeidsmarkt. Waarom geven werkgevers de voorkeur aan jongere kandidaten? Aangenomen kan worden dat met de leeftijd het menselijk brein slechter werkt, en wetenschappers zeggen dat inderdaad, in de loop van de jaren, iemands indicatoren van belangrijke cognitieve functies afnemen – alleen gebeurt dit dichter bij de leeftijd van 60-70 jaar. Daarom is de belangrijkste reden voor leeftijdsdiscriminatie de verkeerde houding. Daarom is de belangrijkste taak voor vrouwen ervoor te zorgen dat er veel vraag naar u is op de arbeidsmarkt, en de carrièremogelijkheden zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar niet van leeftijd.

Zakenvrouw en eigenaar van Lail Vineyards (premium wijn en perfect wijnetiketontwerp) Robin Lail van 79 zegt dat het geheim van haar succes in een simpele ideologie ligt: ​​”Als je gelooft in je vermogen om te inspireren, doe wonderen en help mensen om naar dingen te kijken op een nieuwe manier – je bent praktisch onoverwinnelijk. “

U bent al een professional

Op 45-jarige leeftijd heeft een vrouw gemiddeld 20 jaar werkervaring, wat zich bij voortschrijdende loopbaanontwikkeling vertaalt in twee scenario’s: ze is een goede specialist of een goede leider.

De belangrijkste troef in de handen van een vrouwelijke specialist is vaardigheid in het bouwen van bepaalde processen. Er zijn veel beroepen waar sommige vaardigheden die alleen met de tijd komen, meer worden gewaardeerd dan het enthousiasme en de ambitie van jongeren. Dit geldt voor de boekhouding, het werken met personeel, productietechnologie, inkoop en vele andere gebieden – beroepen waarin het belangrijk is om langzaam en grondig hun taken te bestuderen en te leren deze feilloos uit te voeren.

Onlangs was een van onze opdrachtgevers op zoek naar een specialist voor de functie van hoofdtechnoloog bij een buitenlands alcoholbedrijf. Na het beoordelen van meer dan twintig kandidaten, deden de klanten een bod aan een 67-jarige vrouw die het niet alleen accepteerde, maar ook besloot te verhuizen naar een naburige staat.

Uit mijn ervaring met HR-directeuren blijkt dat voor functies op het gebied van administratief personeel de belangrijkste vereisten zijn communicatieve vaardigheden met verschillende doelgroepen en het vermogen om hard te werken. Daarom hebben oudere vrouwen goede vooruitzichten op deze markt.

Meer dan een derde van de Russische bedrijven is tegenwoordig klaar om oudere werknemers in dienst te nemen, simpelweg omdat dergelijke specialisten goedkoper zijn en niet hoeven te worden opgeleid: een persoon met de nodige vaardigheden kan vrijwel onmiddellijk hoge resultaten laten zien.

Op een bepaalde leeftijd heeft een vrouwelijke leider niet alleen een bepaald niveau van expertise in haar vakgebied bereikt, maar ook managementervaring. Tegelijkertijd is haar niet voor de hand liggende voordeel ten opzichte van jonge concurrenten op de arbeidsmarkt dat ze een beter begrip heeft van de ontwikkelingsprocessen die in haar sfeer plaatsvinden, aangezien ze de kans heeft gehad om een ​​levende deelnemer aan deze processen te zijn.

Debera Johnson, 63, was eind jaren zestig een actieve deelnemer aan milieu-, burger- en vrouwenrechtenbewegingen – tegenwoordig is ze de oprichter en CEO van Brooklyn Fashion + Design Accelerator bij het Pratt Institute. In haar geval vertelt Debera veel over het belang van de ecologische voetafdruk die mode en design achterlaten, en het belang van kijken naar verandering in het perspectief van de tijd: “Vanuit het toppunt van mijn ervaring zie ik de uitdagingen waarmee het moderne generatie. De kledingindustrie is eindelijk begonnen met het aanpakken van de serieuze impact die de mode-industrie op de planeet heeft. En het is voor mij heel interessant om de mentor te zijn van de initiatiefnemers van deze veranderingen ”.

Waarom nemen ze dan niet

De meest voor de hand liggende reden waarom een ​​vrouw problemen heeft met het vinden van een baan, is dat ze niet de professionele kwaliteiten toont die het bedrijf nodig heeft. Of de ervaring van een vrouw volledig in overeenstemming is met de open positie, hangt af van hoe ze zich gedraagt ​​tijdens het interview en hoe succesvol ze haar vaardigheden onthult tijdens de proeftijd. En leeftijd maakt in dit geval niet uit.

Maar de tweede reden houdt verband met de cijfers in het paspoort: het gebeurt zo dat de rekrutering van werknemers in het bedrijf wordt uitgevoerd door 24-jarige vrouwelijke recruiters die de hervatting van 40-50-jarige kandidaten uitstellen simpelweg omdat ze beschouw mensen van deze leeftijd als gepensioneerden. Onnodig te zeggen dat u er niets mee te maken heeft – en de situatie is slechts een voorbeeld van het onprofessionele karakter van de recruiter.

De derde reden voor weigering is dat het bedrijf een specialist nodig heeft die alle processen zo snel mogelijk leert kennen. In dit geval volgt de recruiter onbewust het stereotype dat iemand op oudere leeftijd alles wat nieuw is erger ervaart en over het algemeen moe is. Daarom, door te kiezen tussen twee schijnbaar gelijke kandidaten, geeft de werkgever er de voorkeur aan om een ​​jongere en mobielere persoon te nemen – in plaats van ze allemaal beter te testen.

Wat te doen om veel gevraagd te worden na 45

Voor veel vrouwen is de leeftijd van 45-50 een psychologische grens. Om ervoor te zorgen dat deze mijlpaal geen negatieve invloed heeft op de professionele ontwikkeling, is het belangrijk om te leren jezelf te positioneren op de arbeidsmarkt. Hoe doe je het goed?

– Claim alleen wat je weet en kunt, en leg de lat niet lager

In een situatie waarin een persoon met ervaring in het beheren van een grote structuur plotseling begint te solliciteren naar de functie van specialist, wordt hij in de regel geweigerd. De belangrijkste reden is het vermoeden van de werkgever dat een werknemer die lange tijd leiding heeft gegeven zich psychologisch niet aanpast aan werk op een lager niveau. Beoordeel daarom nuchter uw vaardigheden en neem geen genoegen met minder.

– Maak effectief gebruik van het netwerk van contacten

Tegenwoordig is interne PR in veel bedrijven zo ontworpen dat er naar de aanbevelingen van huidige medewerkers wordt geluisterd. Daarom is het logisch om uw datingnetwerk te gebruiken – om aanbevelingen te vragen van een vorige baan of om mensen te vinden die werken in de bedrijven waar u wilt werken.

– Bewerk je cv kwalitatief

Maak je cv niet te lang. Het is logisch dat iedereen in 45 jaar een lange professionele weg inslaat, maar het lezen van een cv van vijf pagina’s is moeilijk en het is moeilijk om er de essentie uit te halen. Optimaal – één pagina-indeling. Verberg je leeftijd niet op je cv. Het is gemakkelijk om het te berekenen aan de hand van data van werk en studie aan de universiteit, maar de noodzaak om veel te berekenen, irriteert degenen die een cv evalueren en selecteren. Voeg een foto van hoge kwaliteit toe met het juiste formaat (niet op een paspoort, formeel, maar niet opzettelijk “opgeruimd”: directe blik, gematigde glimlach, gematigde make-up, zakelijk kapsel).

Uw belangrijkste taak bij het solliciteren is om te laten zien dat u een specialist bent die geïnteresseerd is in professionele ontwikkeling. Dit betekent dat je op de hoogte moet zijn van de laatste veranderingen in je werkveld, flexibel moet zijn, multitaskt, voor de toekomst moet denken, actief moet zijn en open moet staan ​​voor alles wat nieuw is. “

 

https://vacatures.today/cat/Informatics9.html

 

https://www.vindazo.be