Solo Start
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een goede kantoorinrichting

Tips voor een goede kantoorinrichting

De omgeving waarin je werkt heeft veel invloed op de productiviteit en de effectiviteit van werknemers. De inrichting van een kantoor speelt daar een grote rol bij. Met de onderstaande tips zorg jij dat jouw kantoor wordt omgetoverd tot de ideale kantoorruimte!

 

Begin bij de basis

Voor je aan de slag gaat met de inrichting van je kantoor is het verstandig om een ontwerp te maken. Het beste is dan om dit te doen vanuit de samenstelling van het team. Stel jezelf vragen als ‘waar zijn je werknemers veel mee bezig?’. Zijn ze bijvoorbeeld veelal alleen gefocust aan het werk? Of vinden er veel vergaderingen en brainstormsessies plaats? Je kunt jezelf ook afvragen of de werknemers bijvoorbeeld veel moeten analyseren of dat ze juist ook ideeën moeten opdoen. Vergeet bij deze stap ook zeker niet de input van je werkgevers te vragen en mee te nemen.

 

Het meubilair

Het meubilair speelt een grote rol bij de kantoorinrichting. Dit moet namelijk comfortabel zijn, maar ook het uiterlijk is niet geheel onbelangrijk. Zorg dat je een plek creëert die knus aanvoelt, maar ook zeker aanmoedigt om te werken. Denk eens na over bijvoorbeeld verstelbare bureaus en bureaustoelen. 

 

Beweging is belangrijk

Dat beweging voor iedereen goed is, is een feit, maar voor mensen die veel tijd achter een bureau doorbrengen, is dit misschien nog wel belangrijker. Bij het inrichten van je kantoor is het belangrijk om mogelijkheden te bieden waar je werknemers kunnen bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal hometrainers neerzetten waar ze af en toe even kunnen bewegen. Wat je ook kunt doen is een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel neerzetten. 

 

Voldoende daglicht

Daglicht zorgt voor focus, productiviteit en concentratie. Om die redenen is daglicht in een kantoor misschien wel de belangrijkste factor. Werken in een donkere ruimte is voor niemand lang uit te houden. Zorg dus dat er voldoende daglicht naar binnen komt in iedere ruimte. 

 

Hulp bij de kantoorinrichting?

Het kan natuurlijk zijn dat kantoorinrichting niet helemaal jouw ding is. Bekijk dan eens wat een echte interieurstylist voor jou kan betekenen! Of kijk online eens naar de kantoorinrichting projecten van Kato en kom erachter wat de mogelijkheden zijn!

https://www.katokantoorinrichting.nl/