Solo Start
Image default
Aanbiedingen

Kies je nou voor een keukenmachine of een mixer

Er bestaat geen twijfel over dat zowel de keukenmachine van KitchenAid® als standmixers veelzijdige en krachtige hulpmiddelen zijn voor elke culinaire inspanning. Met een verscheidenheid aan functies stellen zowel mixers als keukenmachines je in staat om te kloppen, mixen, hakken, fijnhakken en nog veel meer bij gebruik van verschillende hulpstukken en accessoires. Het maakt dus niet uit of je een keukenmachine of een mixer bent, ze kunnen allebei van onschatbare waarde zijn.

Verschillen tussen keukenmachines en mixers

Het verschil tussen een standmixer en een keukenmachine komt neer op de manier waarop ze met ingrediënten omgaan. Een standmixer gebruikt verschillende kloppers om ingrediënten te mengen, kneden, kloppen en pureren. Een keukenmachine gebruikt messen en schijven om voedsel te snijden, zodat je het kunt hakken, pureren, snijden, versnipperen en soms nog meer. 

Accessoires en hulpstukken voor beide apparaten kunnen hun basismogelijkheden uitbreiden. Bepaalde KitchenAid® keukenmachines worden bijvoorbeeld geleverd met een deegmes dat speciaal is ontworpen om je te helpen een reeks recepten uit te voeren. Alle KitchenAid®-standmixers zijn compatibel met power hub-opzetstukken die hen in volledig functionerende keukenmachines veranderen en jou helpen bepaalde voedselverwerking taken uit te voeren, zoals versnipperen en in plakken snijden.  

Met hun accessoires en hulpstukken kunnen zowel de standmixer als de keukenmachine een hele reeks taken met wisselend succes uitvoeren.

Kan je een keukenmachine als mixer gebruiken?

Hoewel een mixer je uitgebreid kan helpen in de keuken, kan hij een keukenmachine op zich niet vervangen. Uiteindelijk vervullen ze twee verschillende rollen, en hoewel er manieren zijn om jouw standmixer aan te passen voor sommige functies van een keukenmachine, zal je dit moeten doen door extra hulpstukken te kopen die je dezelfde functionaliteiten kunnen geven.

Heb je zowel een standmixer als een keukenmachine nodig?

Of je zowel een standmixer als een keukenmachine nodig hebt, hangt helemaal van jou en je kookbehoeften af. Beide zijn ongelooflijk nuttig en bieden veel veelzijdigheid, maar hebben verschillende basisfuncties. Een mixer is een essentieel instrument voor het mixen, pureren, opkloppen en andere functies in de kom die helpen bij het bakken, het bereiden van grote partijen maaltijden en nog veel meer. Een keukenmachine is ontworpen voor het bereiden van verse producten zoals fruit, groenten, kaas en meer, samen met het pureren of opkloppen van soepen, dips en meer. Als je vaak bakt en een grote variëteit aan gerechten kookt, zul je baat hebben bij beide. Als het uiteindelijk op veelzijdigheid aankomt, zijn beide grote kanshebbers, maar een aanrechtmodel zoals een KitchenAid® standmixer biedt net iets meer met alle beschikbare accessoires en hulpstukken.

Waarom een mixer of keuken machine kopen?

Keukenmachines zijn vaak getest op hun kunnen. Ze maken het niet alleen gemakkelijk om te koken, maar maken het ook mogelijk om gezonde zelfgekookte maaltijden te hebben, zo niet elke dag, dan toch zeker vaker. Zij verrichten alle repetitieve taken die een voorwaarde zijn voor een smakelijke maaltijd, zoals het hakken van groenten, het kneden van het deeg, het mengen van het beslag, en andere dingen.