Solo Start
Image default
Aanbiedingen

Krijg antwoord op de meest gestelde vragen wat betreft nieuwsgroepen!

Als jij al bekend met de term Usenet, dan heb je vast ook al wel eens wat over nieuwsgroepen gehoord. Toch is het je niet helemaal duidelijk wat een nieuwsgroep precies inhoudt, en wat je er mee kan. Gelukkig is er daarom deze blog, waarin antwoord zal worden gegeven over de meest gestelde vragen wat betreft nieuwsgroepen. 

  1. Wat is een nieuwsgroep?

Voordat we een diepe duik nemen in allemaal technische vragen over nieuwsgroepen, is het handig dat het duidelijk is wat een nieuwsgroep is. Usenet is opgebouwd in verschillende nieuwsgroepen, die allemaal hun eigen onderwerp hebben. Binnen een nieuwsgroep kan jij het onderwerp van de nieuwsgroep discussiëren, of bestanden over dit onderwerp downloaden. Om succesvol gebruik te kunnen maken van een nieuwsgroep, moet je een abonnement hebben bij een provider. In dit aspect is Usenet dus anders dan een normale internet browser, want hier heb je dit niet voor nodig. 

  1. Wat zijn de kosten?

Om deel te nemen aan een nieuwsgroep, moet je een bepaald bedrag betalen. Providers bieden pakketten aan, die zijn ingedeeld op hoeveel jij verwacht Usenet te gaan gebruiken. Elk pakket biedt de mogelijkheid om onbeperkt te kunnen downloaden of te kunnen informeren. Het verschil in elk pakket zit hem in de snelheid en het aantal verbindingen. Het ligt dus aan jouw wensen hoeveel je voor Usenet moet betalen, maar het is al mogelijk om vanaf 2 euro per maand Usenet te gebruiken.

  1. Is het gebruik van nieuwsgroepen legaal?

Het gebruik van nieuwsgroepen binnen Usenet, is gelukkig legaal. De enige voorwaarde binnen het gebruik van nieuwsgroepen, is dat er geen auteursrecht mag rusten op de bestanden die jij uitwisselt. Auteursrecht betekent dat de maker van dit bestand, als enige recht heeft om dit bestand openbaar te maken. Download jij een bestand waar wel auteursrecht op staat? Dan kan je hier een boete voor krijgen.

Meer vragen?

Heb jij nog meer vragen? Neem dan eens een kijkje op de website van ViperNews. Hier staat een overzicht van de meest gestelde vragen op het gebied van nieuwsgroepen, en staan ook verschillende abonnementen die jij kan afsluiten. Zo kan jij dus optimaal gebruik maken van Usenet! 

 

https://www.solostart.nl/