Solo Start
Image default
Gezondheid

Een luchtbevochtiger in de slaapkamer is niet alleen goed voor jezelf

Vooral in de winter merk je het vaak: wat een vervelende lucht in huis. Hij voelt zwaar en bedompt aan. Hierdoor is een luchtbevochtiger in de slaapkamer vaak een goede oplossing. Door een luchtbevochtiger in de slaapkamer te zetten heb je een beter klimaat gecreëerd, het is gezonder en het slaapt prettiger. Van droge lucht kun je namelijk benauwd worden en ’s nachts wakker worden met een droge hoest. Wist je ook dat jouw luchtbevochtiger niet alleen goed voor de mens is? Ook je vloeren, meubels en planten hebben er baat bij!

Dag bruine randjes op je plantjes

Je zou haast denken dat het er gewoon bij hoort. In de winter gaat de kwaliteit van je planten in huis achteruit. Net als buiten, hebben planten in huis het in de winter flink te verduren. Je ziet vaak aan de planten binnen dat er bruine randen aan de bladeren ontstaan. Weinig mensen weten echter dat dat niet alleen met het seizoen te maken heeft, maar dat de luchtkwaliteit daar veel mee van doen heeft. Bij een droge lucht moet een plant harder werken. Als de plant harder moet werken dan het aankan, zie je dat vaak als eerste aan de bladeren. Die krijgen bruine randen. Hierom is een luchtbevochtiger in de slaapkamer of een andere ruimte waar je de planten hebt staan een uitkomst!

Meubels en vloeren vragen om goede luchtkwaliteit

Bij meubels en vloeren van hout, zie je de gevolgen van een te droge lucht niet zo snel als bij planten. Het gaat wat meer sluimerend. De droge lucht droogt de meubels letterlijk uit. Dat is niet iets dat je moet willen. Gelukkig is dat dus makkelijk te voorkomen met gebruik van een luchtbevochtiger. Op internet is een ruim aanbod aan luchtbevochtigers te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij het merk Biowust. De luchtbevochtigers van dit merk zijn vanwege het uiterlijk en gebruiksgemak een favoriet.

https://www.biowust.nl/

Gerelateerde artikelen

Pigmentvlekken in gezicht, hals en nek verwijderen

Een rollator, ideaal, als je last hebt van de volgende klachten:

De juiste tennisschoenen kopen