Echte aandacht krijgt u in een particulier verpleeghuis

      Reacties uitgeschakeld voor Echte aandacht krijgt u in een particulier verpleeghuis

Bent u op zoek naar zorg voor ouderen met veel persoonlijke aandacht? Verdiept u zich dan zeker eens in een particulier verpleeghuis. De organisatie Compartijn bijvoorbeeld heeft meerdere locaties verspreid over Nederland en daardoor is er altijd een particulier verpleeghuis in uw omgeving. Het doel van deze organisatie voor particuliere ouderenzorg is om een thuis te bieden, wanneer het thuis niet meer gaat. Dit bereiken zij door onder meer veel persoonlijke aandacht, een luxe omgeving, aandacht voor eten en drinken en familiegerichtheid. Zo wordt er samen met de bewoner en de familie een persoonlijk leefstijlplan opgesteld. Het is belangrijk dat de bewoners zelf zoveel mogelijk de regie in handen kunnen houden, bijvoorbeeld door het eigen dagritme te bepalen. Het nuttigen van de maaltijden kan bijvoorbeeld in de eigen kamer, maar ook samen met de medebewoners.

Een all inclusive-concept voor optimale zorg

Naast de persoonlijke aandacht, wordt ook de medische-specialistische zorg geregeld in deze particuliere ouderenzorg. Bijvoorbeeld de persoonlijke dagelijkse verpleging. Maar ook het coördineren van de afspraken met behandelaars, zoals de huisarts, maar ook de tandarts of een fysiotherapeut. Veel bewoners hebben een psychogeriatrische aandoening en soms ook een somatische aandoening. Daardoor is er vaak medische ondersteuning nodig. Daarom werkt elk particulier verpleeghuis ook samen met een extern multidisciplinair team, waardoor er altijd specialisten zijn om bewoners te kunnen ondersteunen.

Wonen zoals thuis in de particuliere ouderenzorg

Naast de gespecialiseerde zorg, wordt er veel aandacht besteed aan de eigen identiteit, levensvisie en privacy. Doordat de medewerkers de bewoners persoonlijk kennen, weten zij wat welke zaken voor hen van belang zijn. Hier wordt dan ook veel rekening mee gehouden in hun dagelijks leven. Een particulier verpleeghuis voelt daardoor al snel als thuis voor de bewoners. Daardoor wennen zij snel aan het nieuwe leven en door de liefdevolle aandacht neemt de kwaliteit van leven vaak zelfs toe.