Alles wat je moet weten over vps servers in Amsterdam

      Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je moet weten over vps servers in Amsterdam

Bij het hebben van een website hoort natuurlijk een goede server en een oplossing daarvoor kan zijn een vps in Amsterdam. Een vps is een gedeelte van een grotere server waar jij je website of blog op kunt hosten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je begint aan het huren van een vps server in Amsterdam.

Een vps in Amsterdam is goedkoop

Het hebben van een vps server is een stuk goedkoper dan zelf een eigen dedicated server kopen of huren. Vaak heb je maar een gedeelte van zo’n server nodig om je website probleemloos te kunnen hosten. Voor een kleine vps server in Amsterdam ben je maar een tientje per maand kwijt. Ergens anders op de wereld wordt dit al een stuk meer.

Het verschil tussen vps en shared hosting

Bij een website of blog kun je ook kiezen voor shared hosting. Shared hosting betekent dat je een bestaande server deelt met honderden en soms wel duizenden andere gebruikers. Dit kan slecht zijn voor de prestaties van de server. Een vps is ook gedeeld, maar is op een andere manier opgedeeld waardoor de prestatie van de server er niet onder lijdt.

Het belang van RAM geheugen

Het geheugen van je server is van belang voor de prestaties. Als je een zware website hebt met veel applicaties dan is het beter om meer geheugen te hebben dan voor een lichte blog.

Voor meer info bezoek deze link :