Bestel eenvoudig Picanha vlees bij deze specialist

      Reacties uitgeschakeld voor Bestel eenvoudig Picanha vlees bij deze specialist

Heeft u ooit gehoord van Picanha vlees? Dan weet u vast dat het wordt gezien als een luxe product. Dit komt omdat het vlees lastig te krijgen is. Zo vindt u het niet altijd terug bij uw lokale slager. Picanha vlees, ook wel staartstuk genoemd, is een vrij onbekende vleessoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Gelukkig hoeft u het vlees zo ver niet te zoeken. U bestelt het bij een specialist als Beef&Steak al binnen enkele muisklikken. Ga bijvoorbeeld voor de USA Grain Fed Picanha of de Aberdeen Angus Picanha om uzelf en uw gasten écht te verwennen.  Bereid het vlees op de barbecue of uit de oven. Wilt u uw gasten ook nog verwennen met andere stukken vlees? Met Boston Butt en spareribs zit u altijd goed.

Met genoeg geduld bereidt u de lekkerste Boston Butt

U wilt zelf de Boston Butt bereiden op uw barbecue aankomend weekend. Het is echter erg belangrijk om geduldig te zijn. Dit heerlijk malse vlees is op zijn lekkerst wanneer het langzaam gegaard is op een barbecue of in een oven. Het principe werkt eigenlijk hetzelfde als bij draadjesvlees. Door de langzame garing op lage temperatuur verandert het aanwezige collageen in gelatine. Hierdoor wordt het vlees zo zacht dat u het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. De temperatuur van het vlees mag niet boven de 120 graden Celsius uitkomen. Voor het maken van pulled pork moet u minstens 6 uur uittrekken. Heeft u echter een groot stuk vlees? Dan kost het meer tijd, soms wel 16 uur. Het duurt even, maar dan heeft u ook wat! En zoekt u nog naar lekker vlees om uw barbecue avond compleet te maken? Met Picanha en verschillende soorten spareribs zit u sowieso goed. 

De Boston Butt, wat is dat eigenlijk precies?

Waar denkt u aan bij de naam Boston Butt? Aan de kont van het varken? Niets is echter minder waar. Boston Butt is het bovenste deel van de varkensschouder en wordt gesneden met een stukje schouderblad. Waar de naam dan vandaan komt? Een butt, is een houten vaatje dat in Boston werd gebruikt om varkensvlees in te bewaren en vervoeren. Hoewel we het vlees tegenwoordig op andere manieren vers houden, is de naam traditioneel hetzelfde gebleven. Boston Butt is het meest geschikt om pulled pork te maken. Dit vlees mag echt niet ontbreken tijdens uw volgende barbecueavond. Bestel uw Boston Butt én andere soorten vlees zoals spareribs en Picanha bij een online leverancier zoals Beef&Steak.