Dyslexie behandelen moet ook op school!

      Reacties uitgeschakeld voor Dyslexie behandelen moet ook op school!

Dyslexie moet niet alleen thuis en bij gespecialiseerde instituten als Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal goed bekeken worden. Ook op school ligt een belangrijk gedeelte van de behandeling. Hier zal men een kind behandelen in de vorm van een begeleidingsperiode om aan te tonen dat lees- en spellingsproblemen hardnekkig zijn, zodat dyslexie vastgesteld kan worden. Hiervoor wordt een handelingsplan opgesteld betreft een specifieke aanpak voor één leerling. Hierbij is het van belang dat u als ouder altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en wat het kind eventueel thuis kan doen qua oefeningen.

Dyslexie behandelen: bepaal allereerst het schrijf- en leesniveau van het kind

Kinderen moet en voldoende begeleiding krijgen bij het leren lezen en spellen. Wanneer blijkt dat uw kind moeite heeft met lezen en schrijven, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk aanklopt bij een expert als Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal, want dyslexie behandelen is zeer effectief. Hierbij wordt allereerst een onderzoek uitgevoerd dat gericht is op technisch en/of begrijpend lezen en spelling en/of grammatica. Uit dit onderzoek blijkt hoe uw kind leest en schrijft en wordt er een niveau bepaald. Als blijkt dat uw zoon of dochter de diagnose dyslexie heeft, kan men bij deze kleinschalige praktijk uw kind uitstekend behandelen. Bovendien krijgt u als ouder praktische begeleidingstips mee.

Laat dyslexie effectief behandelen en voorkom belemmeringen

Uw kind heeft professionele hulp nodig wanneer hij of zij moeite heeft met lezen en schrijven. Dan kan uw kind er volledig vanaf komen, zodat hij of zij een zonnige toekomst tegemoet gaat. Uw kind zal namelijk niet enkel op school last hebben van belemmeringen. In de toekomst van uw zoon of dochter, bij een vervolgopleiding of in het bedrijfsleven, kan het belemmerend werken als uw kind moeite heeft met lezen en schrijven. Daarom schakelt u Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal in, want daar vindt men het belangrijk dat ieder kind een kans moet krijgen om de gevolgen van dyslexie te verhelpen.