voorkomen van inbraak

      Reacties uitgeschakeld voor voorkomen van inbraak

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon in je huis of pand aan?

Inbraaktips

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Zorg ervoor dat producten als voorbeeld slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld in een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.

 

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, eveneens als je maar 5 minuten weg bent.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.

Inbraak voorkomen

Maatregelen treffen

Zoals hierboven al gezegd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, gemaakt van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals ook op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn gemakkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra zekere sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten als voorbeeld een slotenmaker 365 Amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Tegenwoordig hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk verlaten is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Inbraken binnen Nederland

Binnen 2014 werd er nog gewoon 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een excessief fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Voor meer info bezoek deze link :