Welke merken schakelaars bestaan er?

      Reacties uitgeschakeld voor Welke merken schakelaars bestaan er?

Er zijn gevariëerde soorten schakelknoppen die allen ondergebracht zijn bij verscheidene merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat bovenal specifieke lichtknoppen zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woning en verkoopt in het kader daarvan schakelaars. Klemko richt zichzelf onder andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder andere schuifschakelaars voor bij lichtbronnen. Al met al bestaan er vanzelfsprekend allerlei verscheidene merken, welke alle andere soorten lichtknoppen verhandelen. Ongetwijfeld hebben zij allemaal hun eigen prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de deugdelijkheid. Verder is het natuurlijk ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te plaatsen.

Welke schakelaar kan ik het beste aankopen?
Wanneer je op zoek bent naar lichtknoppen voor in huis, dan wil je vanzelfsprekend werken met het beste merk. Dit doe je door de merken met elkaar te vergelijken. Op internet zijn veel vergelijkingen te vinden, maar wat is hiervan een goede samenvatting? Welke schakelknoppen kun jij goed gebruiken, hebben een goede bekwaamheid, maar ook een fijne hanteerbaarheid? Welke lichtknoppen moet ik daarom bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van waarde om te weten welke schakelaar zij precies kan gebruiken in huis. Derhalve hieronder kort verklaard waar jij bij een lichtknop op moet passen.

Hoe installeer ik een simpele schakelaar?
Een normale schakelaar wordt gekoppeld met evenals de stroom en de lichtbron aan de hand van twee kabels. Dit zijn regelmatig de rode en blauwe kabel vanaf de energie toevoer tot de schakelaar, vanaf de schakelaar tot de lamp zijn dit regelmatig de zwarte en blauwe kabel. Wanneer deze met hun eigen kleur verbonden worden, heb je in principe al een lichtknop geïnstalleerd. Dit is natuurlijk geen hachelijk karweitje. Jij kunt een goede lichtknop vanzelfsprekend herkennen aan het gemak om deze te installeren. Indien jij in het doosje direct ziet dat er meer dan 4 kabels zijn, dan kun jij er vanuit gaan dat het beter kan. Kijk dan natuurlijk vooral bij een andere lichtknop dan deze.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal/schemerschakelaar