Solo Start
Image default
Gezondheid

Vitamine D ook in de winter zonder de zon

Vitamine is een verzameling van prohormonen die oplosbaar zijn. Vitamine D worden over het algemeen aangemaakt door lichtstralen die door de zon vrijkomen. Omdat er in de winter in Nederland natuurlijk bijzonder weinig lichtstralen zijn zal het niveau van de vitamine D naar een dal dalen. Om ervoor te zorgen dat mensen uit die ‘depressie’ komen elke winter is er het supplement ontwikkelt die ervoor zorgt dat de vitamines ook in de winter in het lichaam terugkomen. Een tekort aan vitamine D kan het gevolg zijn van onvoldoende inname of zoals eerder beschreven een tekort aan zonlicht.

Vitamine D3 wordt over het algemeen beter opgenomen dan bijvoorbeeld vitamine D2. Dus daarom wordt de D3 variant aanbevolen als het gaat om vitamines D. Mits je een vegetariër bent, dan is de D2 variant beter om te nuttigen.

Healthy origins die wordt aangeboden via topvitamins staat bekend als het beste vitamine D3 product. Dit supplement wordt gefabriceerd door Deva, Deva staat bekend als een topfabrikant als het draait om vitamine D producten. 

De supplementen die speciaal gemaakt zijn voor vitamine D kunnen worden opgedeeld in twee categorieën : ergocalciferol en cholecalciferol. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een hogere dosis aan vitamine D zeer goed zijn voor meerdere redenen, dit is dan ook een van de redenen dat de aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine de laatste jaren ook duidelijk aan het stijgen is. Specialisten op het gebied van voeding adviseren daarom ook vaak cliënten aan om een maximale dosis vitamine D te gebruiken om zo gezond te blijven en om zo in de toekomst lichamelijke klachten te vermijden. Dit zijn over het algemeen zwangere vrouwen, gesluierde vrouwen omdat deze weinig zonnestralen opvangen, kinderen, hoge bloeddruk patiënten en tenslotte ouderen. Voor deze doelgroepen is het gebruik van vitamine D zeker een must.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.topvitamins.nl/