Een wijnkoelkast is geen wijnklimaatkast

      Reacties uitgeschakeld voor Een wijnkoelkast is geen wijnklimaatkast

Er is veel verwarring in de wijnwereld als het gaat over het serveren van wijn op de juiste serveertemperatuur. Onterecht wordt een wijnklimaatkast gelijk gesteld aan een wijnkoelkast. Een koelkast doet niets anders anders dan wijn koelen. Een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat de wijn op de juiste, ingestelde, serveertempartuur wordt gehouden. Dit alles onder de meest ideale omstandigheden.

Veel mensen spreken over een wijnkoelkast terwijl ze eigenlijk opzoek zijn naar een wijnklimaatkast. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze dit veel eenvoudiger opgelost, want in Nederland hebben we het ook nog eens over wijnbewaarkasten. Wat is het verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnklimaatkast. Beide wijnkasten zorgen voor een optimale omgeving waarin de wijn wordt bewaard. In een wijnbewaarkast is dit in één temperatuurzone. Een wijnklimaatkast van Liebherr kan, afhankelijk van het model, beschikken over twee, drie of zes klimaatzones. Daarbij moet worden vermeld dat alleen de twee en drie klimaatzones afgescheiden zijn. De zes klimaatzones bevinden zich in een wijnkast die gebruik maakt van de koudevaltechniek. Dit zorgt ervoor dat de wijnkast onderin een temperatuur heeft van 5C en bovenin 18C.

Voordat je een wijnkast gaat bestellen, zeker online, moet je weten wat je nodig hebt. In de praktijk vergissen veel mensen zich en bestellen de verkeerde wijnkast. Gelukkig zijn er veel verstandige mensen die eerst informatie inwinnen bij Cavepromotor. Dit bedrijf zorgt ervoor dat ook alle randvoorwaarden worden ingevuld om wijnen optimaal op te slaan. Denk aan zaken als het opvangen van omgevingstrillingen en het monitoren van de luchtvochtigheidsgraad. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar toch is dit niet zo. Liebherr als fabrikant heeft er voor gezorgd dat de wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten zijn uitgerust met een trillingsvrije compressor. Eigenlijk is dit het hart van de wijnkast. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geluidsarme onderdelen. Toch is dit niet afdoende om wijn in alle rust te bewaren. Omgevingstrillingen blijven onvoorspelbaar en hebben een negatief effect op de smaak en levensduur van wijn. Daarom heeft Cavepromotor Vibration Reduction Blocks laten ontwikkelen. Deze zorgen ervoor dat 95% van de omgevingstrillingen worden geabsorbeerd.

Mensen die prijzen vergelijken vergeten vaak te kijken naar de randzaken. Ze kijken puur naar de prijs van de wijnkast. De wijnspecialisten van Cavepromotor wijzen hierop, want alleen een wijnkast is niet voldoende om de wijnen optimaal te bewaren. De online verkopers kun je het niet kwalijk nemen, want zij zijn allen prijsvechters of dozenschuivers. Daarom zie je internationaal steeds meer de beweging dat Liebherr specialisten zoals Cavepromotor zoekt die een toegevoegde waarde kunnen bieden, omdat zij ook verstand hebben van wijn.

Voor meer info bezoek deze link : https://www.cavepromotor.nl