Solo Start
Image default
Woning en Tuin

Plafondlampen inspiratie

Ben jij opzoek naar plafondlampen? Een goede plafondlamp kopen is niet eenvoudig. Het aanbod aan plafonnières is groot, dit maakt de keuze niet makkelijker. Waar hang je wel of geen plafondlampen op? Laten we beginnen met de stijl van de lampen. Voor iedere inrichting is er een passende soort plafondlamp.

Klassieke plafondlampen

Klassieke plafondlampen zijn veelal vervaardigd van bronskleurig staal.  De vormen zijn sierlijk en zonder scherpe lijnen. Klassieke plafondlampen zijn zelden wit of zwart. Bruin is daarentegen wel weer een klassieke kleur. Versieringen in de vorm van blaadjes, rondjes of boogjes zijn vrijwel altijd klassiek.

Moderne plafondlampen

Deze lampen zijn vierkant of recht. Uitgevoerd in koude kleuren zoals staal, wit of zwart. Transparant glas oogt ook heel modern. Modern zegt niets over de type lichtbron. Dit staat er los van.  Een moderne plafondlamp kan best zijn uitgevoerd met een ouderwetse gloeilamp.

Industriële plafondlampen

Industriële plafondlampen zijn stoere robuuste lampen. Dit zijn lampen met een knipoog naar de 19e eeuw.  Eigenlijk zijn deze stoere lampen mooi van lelijkheid. Ze zijn lelijk afgewerkt met grote draaimoeren en bouten. Het soldeerwerk is ook niet altijd even netjes. Soms zit er zelfs een beetje roest op het staal. Ben je opzoek naar meer plafondlampen inspiratie? Dan zijn er heel veel leuke blogs. Mijn persoonlijke favoriet is die van Karin den Besten.

Badkamer plafondlampen

In de badkamer is geen plek voor een hanglamp. We lopen voordurend door de kleine ruimte en wille niet ons hoofd storen. Daarom zijn plafondlampen de meest ideale keuze voor de badkamer. Maar is elke plafondlamp geschikt voor in de badkamer? Het antwoord is: nee.  Lampen voor in de badkamer moeten een IP44-waarde hebben. Erg belangrijk. Dit betekent  dat de  plafondlampen spatwaterdicht zijn.

Kinderkamer plafondlampen

Een kinderkamer bestaat vaak uit een bed en een speelhoek. In de speelhoek is een grote lege ruimte waar je heerlijk kunt spelen.  Vaak met een leuk autokleed voor de jongens. Boven een lege ruimte waar je moet kunnen staan en lopen hang je geen hanglamp, maar een plafondlamp. Er bestaan verschillende leuke plafondlampen met leuke Disney figuren.

Waar kies jij voor;? Een online winkel  of een gewone winkel? Persoonlijk vind ik online winkelen veel prettiger. Je hebt meer keus voor minder geld. En de service is eigenlijk altijd prima. Dit is ook makkelijk te controleren aan de hand van recensies.

Voor meer info bezoek deze link : http://interieur-verlichting.blogspot.nl/2014/10/plafondlampen-in-de-zithoek.html