Solo Start
Image default
Vervoer en transport

Bromfietsverzekering voor uw bromfiets, scooter of brommer

Het verzekeren van uw voertuig is niet alleen belangrijk in het geval van een auto, maar natuurlijk ook bij andere gemotoriseerde voertuigen. Ook op de brommer, bromfiets of scooter kunt u immers betrokken raken bij een ongeluk en daarom is er dan ook de bromfietsverzekering. Bent u de veroorzaker van het ongeluk, dan zult u de schade van het slachtoffer moeten betalen en dit kan natuurlijk flink in de papieren lopen. Ook kunt u hier natuurlijk zelf flinke schade aan overhouden en dit kan een forse schadepost voor u betekenen. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als u een bromfietsverzekering hebt, dan hoeft u in ieder geval niet alles zelf te betalen en, afhankelijk van de dekkingsgraad, soms zelfs helemaal niets. Natuurlijk is een ongeluk niet de enige reden om te kiezen voor een bromfietsverzekering. Wat dacht u bijvoorbeeld van diefstal of brand? Of schade die opgelopen wordt doordat iemand er met uw voertuig vandoor gaat, het zogenaamde joyriden, en daarbij schade veroorzaakt. Een scooter, brommer en bromfiets zijn natuurlijk niet zo duur als een auto, maar toch kost een reparatie al snel heel wat geld. Het is natuurlijk wel zo prettig als u dat niet allemaal zelf hoeft op te hoesten. Daarom is het zo verstandig om een goede bromfietsverzekering af te sluiten, dan bent u in ieder geval voor een deel van de kosten gedekt en dat is natuurlijk wel zo fijn. Welke opties hebt u nu precies als u een bromfietsverzekering af wilt sluiten? U kunt dan kiezen uit:

  • WA, waarbij alleen schade aan anderen verzekerd is
  • WA + diefstal en brand, waarbij daarnaast ook schadeposten door brand, diefstal, joyriding en storm gedekt zijn
  • WA + diefstal, brand en aanrijding, waarbij alle schadeposten gedekt zijn

Goede bromfietsverzekering vinden

Als u een bromfietsverzekering af gaat sluiten, dan wilt u natuurlijk er wel zeker van zijn dat u een goede dekking hebt, maar u wilt hier natuurlijk ook niet te veel voor hoeven betalen. Het is daarom zaak dat u een goede afweging maakt tussen de verschillende verzekeraars en de producten die zij aanbieden. Wat er gedekt wordt bij een bromfietsverzekering verschild natuurlijk per verzekeraar en daarnaast zijn er ook nog eens verschillen in premie en voorwaarden. Het is daarom een tijdrovende en lastige klus om alle verschillende varianten voor uzelf op een rijtje te zetten en te beoordelen welke bromfietsverzekering in uw geval nu de beste keus is. Gelukkig hoeft u dit niet helemaal zelf te doen, maar kunt u daarbij hulp krijgen van Diks Verzekeringen. Zij hebben al ruim veertig jaar ervaringen op het gebied van verzekeringen en weten dan ook precies waar ze op moeten letten. Om u van dienst te zijn, hebben ze een speciale tool ontwikkeld waarmee u snel kunt achterhalen welke bromfietsverzekering voor u de beste keus is. Welke gegevens moet u hiervoor kunnen geven? U moet hiervoor in de tool invullen:

  • type, model, merk en bouwjaar van het voertuig
  • het aantal schadevrije jaren
  • de geboortedatum van de jongste bestuurder
  • postcode van uw woonplaats
  • uw gewenste dekking

Aan de hand van deze gegevens berekent de tool voor u welke vijf producten voor u de beste keus zijn. Zo wordt het vinden van een goede bromfietsverzekering een stuk gemakkelijker en hoeft u zelf niet aan de slag te gaan met het zoeken van informatie op de sites van alle verzekeraars. Het kan u dus veel geld en tijd besparen om even deze check uit te voeren via diks.nl.

Afsluiten via Diks Verzekeringen

Hebt u via de tool een bromfietsverzekering gevonden die u zowel wat betreft de dekkingsgraad als wat betreft de hoogte van de premie aanstaat? Dan kunt u deze meteen via Diks Verzekeringen afsluiten. Wilt u er eerst nog even over nadenken, dan kan dat natuurlijk ook. U kunt geheel vrijblijvend een offerte voor uw bromfietsverzekering bij hen opvragen en nog eens rustig alle gegevens doorlezen. Hebt u eenmaal de bromfietsverzekering afgesloten, dan hebt u bovendien veertien dagen de tijd om deze eventueel weer te annuleren, mocht u daar een reden toe zien. Wilt u een bromfietsverzekering afsluiten, dan is Diks Verzekeringen dus absoluut een goede keuze. Maar dit geldt niet alleen voor een bromfietsverzekering, ook voor andere verzekeringen op het gebied van voertuigen zit u bij hen helemaal goed. Zo kunt u via hen bijvoorbeeld ook heel voordelig een autoverzekering afsluiten. Bent u jongere of student? Dan kunt u ook nog eens profiteren van een collectiviteitkorting van maar liefst tien procent. Dit geldt ook voor medewerkers van hogescholen en universiteiten, ook zij kunnen een korting van tien procent krijgen op hun autoverzekering vanwege een collectieve regeling die Diks af heeft kunnen sluiten. Naast een gewone autoverzekering kunt u bij hen ook terecht voor speciale verzekeringen voor bijzondere auto’s, zoals klassiekers en oldtimers. Deze vragen vanwege de waarde van het object en de soort reparaties die nodig zijn na een ongeluk natuurlijk een ander soort behandeling en een ander soort verzekering. Bent u de bezitter van een camper, bestelauto of vrachtauto? Ook dan kunt u bij hen geschikte producten vinden waarmee u er zeker van kunt zijn dat u goed verzekerd bent. Kortom, voor alle middelen waarmee u de weg op kunt gaan, kunnen zij u een voordelige verzekering met een goede dekking bieden. Wilt u dus iets verzekeren, bezoek dan zeker de site van Diks Verzekeringen.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.diks.nl/scooterverzekering/