Uitvaart

      Reacties uitgeschakeld voor Uitvaart

Uitvaart

Woont u in Twente of Salland? Dan zit u bij Vredehof goed als het gaat om het regelen van een uitvaart. Een uitvaart is nooit leuk, maar we kunnen het wel een stuk makkelijker maken. En dat is belangrijk omdat op dergelijke momenten uw hoofd enkel bij de overledene zal zijn. U hebt dan geen zin meer in lastige vraagstukken omtrent de uitvaart. Zaak is dan ook om te proberen dit van te voren te regelen. Vaak heeft de overledene al een testament opgesteld en is diegene bij een uitvaartverzekering aangesloten. De kans is dan ook erg groot dat hij of zij de wensen omtrent de uitvaart heeft laten vastleggen. Dat kan bij een notaris of een verzekering zijn gebeurd. Die gegevens krijgen wij dan vaak door en wij gaan er mee aan de slag om er een prachtige dienst van te maken die past bij de overledene. Een begrafenis of crematie is een dienst waarbij een overleden persoon in het middelpunt staat. Daarom is een groot respect van belang en dat zult u zeker krijgen van onze medewerkers. Laat het maar aan ons over om de uitvaart tot in de puntjes voor u te regelen zodat de nabestaanden zo min mogelijk hinder ondervinden in hun rouwproces. Ondanks het altijd tragische karakter kan een uitvaart nogal verschillen van elkaar. Het hangt uiteraard af van een tal aan factoren die we hier graag met u willen delen. Dan weet u een klein beetje waar u uzelf een beetje op kan voorbereiden.

  • De overledene kan een groot muziekliefhebber zijn geweest en soms komen er vreemde, wellicht vreemde muziekstukken voorbij. Dat kan de hele zaak een stuk lichter maken maar ook zwaarder en emotioneler.
  • Zeker als er jonge mensen overlijden dan zijn er vaak meer aanwezigen. Een uitvaart waarbij het gaat om jonge kinderen is dan ook drukker bezocht en vaak erg emotioneel ten opzichte van iemand die een lang en gelukkig leven heeft geleid.
  • Ook de manier waarop iemand om het leven is gekomen zorgt voor een bepaalde impressie tijdens de uitvaart. Een ongeluk of zware ziekte hakt er zwaarder in dan een natuurlijke dood.

Mooie uitvaart

Al met al komt er nog heel wat bij kijken. Wij zijn zeker niet van een kleintje vervaard en regelen graag de uitvaart van de overledene. Een groot verschil met Vredehof en andere uitvaartdiensten is dat wij niet zijn aangesloten bij een verzekering. We zitten niet aan een contract verbonden en hebben niet te maken met de regeltjes die een verzekering vaak stelt aan een uitvaartservice. Dat zorgt ervoor dat we een stuk onafhankelijker zijn en een stuk vrijer. Bij ons is het mogelijk om het allemaal wat groter en vrijer aan te pakken en dat is wel zo fijn. Bewegingsruimte is namelijk een belangrijk goed en wij willen voor ieder persoon een uitvaart mogelijk maken die het beste bij hem of haar past. Iemand moet immers herinnert worden zoals diegene was. Zo kan een uitvaart erg somber worden maar ook erg feestelijk. En daar valt best iets voor te zeggen, zeker als iemand een leuk leven had, dan is het belangrijk dat we daar op die manier aan terugdenken om diegene zo een waardig afscheid te geven. Een persoon met een zwaarder leven verdient ook een mooi afscheid waarbij zowel de goede als de minder goede dingen aan bod komen. Dat is natuurlijk ook geheel afhankelijk van zijn of haar partner en de rest van de familie. Wij kunnen in ieder geval op basis van de eerder opgegeven informatie van diegene, een uitvaart in elkaar zetten die hem of haar recht doet. Uiteraard doen we dit graag allemaal in goed overleg met de partner en de familie zodat misstanden voorkomen worden en u met een goed gevoel kunt terugdenken aan de uitvaart.

Neemt u eens contact met ons op

Wilt u direct een overlijden melden? Dan kunt u direct het telefoonnummer op de site bellen. Wij gaan dan direct aan de slag met de voorbereidingen voor de uitvaart en nemen alle zorgen uit uw handen. Meldt u ons waar we de eventuele informatie kunnen vinden omtrent de wensen van de overledene met betrekking tot de uitvaart en dan zullen we het daarna gaan voorbereiden. Zijn die wensen er niet, maar zijn ze wel mondeling gedaan, dan kunt u dat, mits u daartoe in staat bent, dit telefonisch doorgeven. Eventueel kunt u bij ons langskomen maar we doen er ook helemaal niet moeilijk over om eventjes bij u langs te gaan. Dan kunnen we in alle rust tot een mooie uitvaart komen die niet snel vergeten zal worden. De uitnodigingen maken wij zo snel mogelijk in orde en versturen deze kaarten naar alle nabestaanden. Ook de aula maken wij op orde en we beschikken over maar liefst 9 uitvaartcentra door heel Overijssel dus de kans is groot dat wanneer u woonachtig bent in deze mooie provincie, u niet ver hoeft te reizen. Ook buiten deze provincie komen wij graag de uitvaart verzorgen. We begrijpen dat het wellicht wat uit de buurt kan liggen, maar u zult hier zeker geen spijt van krijgen. Een uitvaart op maat vindt u bij Vredehof. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Enschede dus kom eens langs om uw plannen alvast vast te liggen. Wij helpen u daar graag mee en kunnen u vele tips geven. Maakt u van tevoren even een afspraak en dan zal de koffie voor u klaarstaan.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.vredehof.nl/