Solo Start
Image default
Financieel

Lenen

Lenen

Mensen lenen hun spullen veelvuldig uit aan anderen. Het is maar net wat voor een karakter je hebt en natuurlijk hoeveel spullen je hebt. Iemand met een grote collectie aan dvd’s en boeken vindt het waarschijnlijk niet zo vervelend om als gratis videotheek of bibliotheek te dienen, mits zijn of haar vrienden garanderen goed om te gaan met zijn spullen en ze op tijd weer terug te geven. Maar wat betekent het precies om iets “op tijd” terug te geven? Een week? Een maand? Een jaar? Niemand weet dit precies, er zijn wel sociale conventies omtrent lenen maar het is voor ieder weer wat anders. Het is erg interessant om dat te onderzoeken en waarschijnlijk komt er dan een bepaald gemiddelde uit dat afhankelijk is van de hierboven beschreven zaken. Lenen bij een instantie of een bank is van een geheel andere orde. Hier zit een brug tussen die moeilijk gedicht kan worden. Men gaat hier naartoe om bijvoorbeeld geld te lenen zodat hij iets kan financieren. Dat wat geleend wordt is dan niet het doel, maar het middel. Een boek heeft immers als doel om gelezen te worden. Het geld wordt echter direct doorgesluisd naar bijvoorbeeld een makelaar of een autoverkoper en nadien moet men maar zien hoe men deze lening weer af kan betalen aan de bank. Dat heeft in het verleden geleid tot nog meer schulden. Mensen gaan soms geld lenen bij vrienden, kennissen en familie omdat die stap minder groot is. Het is minder lastig om geld van hen te lenen, mits ze in een comfortabele financiële situatie verkeren. Vaak hoeft hier dan ook geen rente over betaald te worden en maakt het niet zo heel erg veel uit wanneer de lening wordt afbetaald. Toch stapelen de problemen zich hierdoor op. Zeker iemand die niet zo goed met geld om kan gaan raakt zo verzuild in een financiële crisis en om dat te voorkomen kan men toch echt beter geld gaan lenen bij een persoonlijke bank. Men houdt wel een zakelijke afstand, maar toch wordt er wel individueel geprobeerd om een oplossing te zoeken met jou als cliënt. Je wilt je immers geaccepteerd voelen. De bank waar je dan ook het beste terecht kunt om geld te lenen is a1bkrediet.nl. Dit is een online bank waar je nu direct geld kunt gaan lenen.

Lenen was nog nooit zo eenvoudig

Je kunt namelijk via deze site allerlei leningen met elkaar gaan bekijken. Dit is dan ook niet zo zeer een bank in de strikte betekenis van het woord, het is eerder een intermediair. Iemand of iets dat je helpt om de lening uit te zoeken die het beste bij jou en je financiële situatie aansluit. Een hoge lening terwijl je werkloos bent is immers nooit verstandig. Daarom kan je dit hier allemaal met elkaar vergelijken en berekenen. Er is aan de linkerkant van de site een slimme calculator waarop je al je gegevens in kunt voeren. De calculator bekijkt dan direct hoeveel geld je kunt lenen en dan kan je daarna op zoek gaan naar een bank dat hier het beste bij aansluit. Een geheel overzicht aan lening verschaffers vind je ook terug op de site. A1bkrediet kan ook zelf de lening verschaffen dus wij hopen je graag tegemoet te zien. Financiële problemen zijn altijd vervelend en dienen zo snel mogelijk opgelost te worden. Anders kom je vaak niet toe aan en gezonde nachtrust omdat je maar ligt te piekeren. Lenen is dan wellicht niet een erg fijne oplossing, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Het lenen is dan ook een goede zaak voor jong en oud en het is zeker niet iets om je voor te schamen. Je moet proberen om het te zien als een lening met je vrienden. Dus als je een boek of een dvd leent, dan is dat niet veel anders dan het lenen van geld. Alleen de manier van het terugbetalen is anders en duurt soms langer maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

Lenen kost geld

Want het moet immers afgelost worden en daar is vaak ook een rente aan verbonden. Rente is een klein percentage dat over de lening in rekening wordt gebracht naarmate het terugbetalen vordert. Dit kan een vaste rente zijn, maar deze kan ook fluctueren. Meestal betekent het dat op de lange termijn de rente of langzaam wordt afgebouwd, of juist toeneemt. Bekijk dit dan ook van te voren zodat je over een tijdje niet een ongewenste situatie tegemoet komt. Het zal je maar gebeuren dat je dan niet op tijd je lening af kunt betalen omdat je geen rekening hield met de renteschommelingen. Wij geven altijd openheid van zaken en willen dan ook eerst graag een persoonlijk gesprek met je voordat we overgaan tot het lenen van een geldsom. Dat is niet alleen voor ons handig, maar ook van jou omdat je dan precies weet welke addertjes er onder gras zitten. Er zijn diverse factoren waarmee rekening wordt gehouden als het aankomt op het lenen van een bedrag. Een aantal van deze factoren hebben we hieronder opgesomd.

  • De burgerlijke staat. Ben je alleenstaand of woon je samen?
  • De huidige woonsituatie. Dus of je huurt, hebt gekocht of nog thuis woont
  • En of je al kinderen hebt

Op basis van deze gegevens en nog vele anderen wordt bepaald of je kunt lenen. Voor informatie bel je met onze klantenservice of stuur je een mailtje.

Voor meer info bezoek deze link : http://www.a1bkrediet.nl/