website maken

      Reacties uitgeschakeld voor website maken

Een eigen website maken: een trend

Sinds het internet gebruikt wordt door particulieren is een eigen website maken een trend. 15 jaar geleden kon je al zelf een account aanmaken op bijvoorbeeld cu2.nl. Je kon er zoveel informatie over jezelf op zetten als je zelf wilde, aangevuld met ‘grappige’ plaatjes en flauwe moppen. Je had dan een soort eigen website: je kon zelf de kleur van de achtergrond en het lettertype bepalen, en natuurlijk de inhoud. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een account op Facebook of Twitter. Hier is het al iets minder je ‘eigen’ website maken, maar je kunt zelf de inhoud van je profiel aanpassen. Nu is het aanmaken van een account op een Social Mediasite natuurlijk niet echt een eigen website maken. Maar de trend van jezelf laten zien op het internet, is al net zo oud als het internet zelf. Via verschillende gratis websites kun je ook al sinds jaar en dag een eigen website maken: er komt dan een speciale toevoeging achter de naam die je aan je website geeft en zo is je site toch eigenlijk niet van jou. Maar het gaat om het gevoel: je eigen ‘plekje’ op het internet om de informatie die jij graag aan de hele wereld wilt laten zien, te plaatsen.

Een website maken voor bedrijven

Tegenwoordig is het vooral voor bedrijven erg belangrijk om zich goed te laten zien op het internet. Het is niet meer genoeg om een goede locatie te hebben in het centrum van een stad of langs de snelweg, waar iedereen je lichtreclame goed kan zien. Het is tegenwoordig vooral belangrijk dat mensen je kunnen vinden via het internet. Daarom laten veel bedrijven een website maken door een professional zoals www.betsylurvink.nl. Een website maken is in eerste instantie niet heel erg ingewikkeld, als je programma’s zoals WordPress gebruikt. Hiermee kun je redelijk gemakkelijk zelf je website ontwerpen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een domeinnaam, die je kunt aanschaffen voor een paar tientjes per jaar. Het nadeel van een website maken met een programma als WordPress is dat je zelf weinig kan veranderen aan de opbouw van de website. Je kunt zelf een aantal tabbladen aan de site toevoegen en de achtergrond veranderen, en uiteraard je eigen teksten op de site plaatsen. Je kunt echter niet een website maken die volledig origineel is. Mensen zullen al snel doorhebben dat je een (gratis) programma hebt gebruikt, wat niet uitstraalt dat je er veel tijd, moeite en geld in hebt gestoken. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een professional in te huren, die is gespecialiseerd in het website maken. Deze mensen hebben verstand van programmeren en kunnen daarom een website maken die volledig aan je wensen voldoet. Dit ziet er professioneel uit en je kunt zo de site zoveel functies geven als je zelf wilt. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld genoeg aan een uitgebreide beschrijving van de aangeboden diensten of producten, andere bedrijven bieden een uitgebreide webshop aan, waar klanten via het internet producten of diensten kunnen aanschaffen. Laatstgenoemde website heeft over het algemeen een stuk ingewikkeldere opbouw nodig en kan daarom het beste door een professional gemaakt worden. Het kost echter nogal wat geld om een professional in te huren die voor jouw bedrijf een goede website maken kan. Daarom kiezen veel startende bedrijven voor een standaard website, die met bijvoorbeeld WordPress is opgemaakt. Als er vervolgens later wat meer geld is verdiend, kan er alsnog iemand worden ingehuurd die een website maken kan die ervoor zorgt dat het bedrijf er op het internet professioneler uitziet.

Zelf een website maken

Zelf een website maken, die aan alle eisen voldoet en een bedrijf er professioneel uit laat zien op het internet, is wel mogelijk. Je moet echter wel verstand hebben van een aantal verschillende dingen, vooral als je geen hulpprogramma’s gebruikt. Een van de belangrijkste onderdelen van een website is de achterliggende code. Veel mensen die wel enig verstand hebben van de codering die achter een website zit, denken dat ze zelf zomaar even een goede website kunnen bouwen. Deze code die achter een site zit, is echter zo ongeveer het belangrijkste onderdeel van een website, vooral als je graag gevonden wilt worden door zoekmachines. Google bijvoorbeeld, kijkt naar de leesbaarheid van deze code. Als de code niet duidelijk is, wordt de site niet hoog in google geplaatst. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk bij een website maken om ervoor te zorgen dat alle informatie die er op staat duidelijk is, er geen fouten in de tekst staan en de lay-out er professioneel uitziet. Een aantal dingen, die voor een bedrijf belangrijk zijn om op de website te plaatsen:

  • de naam en het logo van het bedrijf
  • wat is het bedrijf, wat doet het?
  • aangeboden diensten en/ of producten
  • contactinformatie

Deze verschillende soorten informatie kunnen op de site worden ondergebracht onder verschillende kopjes. Dit zorgt voor overzichtelijkheid. Een website maken is echter niet het enige dat van belang is: als de site er is, moet er nog voor gezorgd worden dat deze hoog in de zoekresultaten terecht komt, als er in zoekmachines wordt gezocht op woorden die met het bedrijf te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld door het inhuren van een bedrijf, dat online marketing regelt of het (laten) schrijven van SEO-teksten, die geoptimaliseerd zijn voor de vindbaarheid van de website bij het invoeren van een bepaalde zoekterm. Kortom, een goede website maken of laten maken is erg belangrijk, vooral voor bedrijven die zich goed willen voordoen, ook op het internet!

Voor meer info bezoek deze link : http://www.betsylurvink.nl/het-website-maken-van-nu/