Solo Start
Image default
Aanbiedingen

Interieur Fotograaf

Fotograaf Zwolle

Het fotografiebedrijf van de Zwolse Vincent Hartman is nu gevestigd in het Sallandse Heino, gemeente Raalte, vlak bij Zwolle. Daar waar Vincent Hartman Fotografie vroeger met name werkte voor de particuliere markt, komen nu het overgrote deel van de opdrachten uit de zakelijke hoek. In de overgang van analoge fotografie naar digitale fotografie heeft Vincent het vak vaarwel gezegd en is actief geweest in de projectinrichting. Vele interieurs heeft hij zien veranderen inj binnen- en buitenland.

Een aantal jaren geleden is Vincent Hartman Fotografie opnieuw gestart, ditmaal in BV vorm met voornamelijk zakelijke opdrachtgevers in de reclamefotografie, bedrijfsfotografie, productfotografie en natuurlijk interieurfotografie. Een reclame bureau in Zwolle opperde ‘kennis op kennis’ te stapelen en iest in interieurfotografie te gaan doen.

 

Interieurfotografie

Hoe logisch die suggestie ook was, toch duurde het jaren voordat deze tak van de fotografie een belangrijk onderdeel werd van de bedrijfsactiviteiten. Bij het fotograferen van een interieur komt een fotograaf voor meerdere uitdagingen te staan, kijklijnen, lay-out, overzicht en sfeer moeten weergegeven worden. Uiteraard met behoud van verticale lijnen en optimale scherpte. Hiervoor beschikt Vincent Hartman Fotografie over de moderne equivalent van de technische camera in de vorm van de beste tilt en shift objectieven die er verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan er bijvoorbeeld een hoog standpunt gekozen worden en ‘naar beneden gefotografeerd’ worden voor een goed overzicht, zonder dat de muren naar buityen vallen en meubels taps toelopen. Andersom kan natuurlijk ook. Een custom made meubel kan met een laag standpunt goed in zijn omgeving in beeld gebracht worden en de muren vallen niet naar binnen.

Andere uitdaging bij het fotograferen van interieurs is het overbruggen van contrasten en verschillen in kleurspectrum van de diverse lichtbronnen. Hiervoor worden ruimtes waar nodig bijgelicht of volledig uitgelicht. Uiteraard zonder geweld aan te doen aan de bestaande lichtbronnen. Bij sterk binnenvalland daglicht kunnen daar ook nog digitale technieken aan toegevoegd worden zoals DRI. Hierbij worden er een aantal belichtingen gecombineerd tot 1 foto. 

Voor interieurfotografie werkt de fotograaf ver buiten de regio Zwolle. Opdrachtgever zijn interieurbouwers, interieur ontwerpers, architecen, woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars en een enkele particulier die de fotografie ten behoeve van de verkoop van hun woning liever aan een professional over laat. Bezoek de website voor een uitgebreid portfolio.